Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов за изявлението на Гешев: Изчегъртването на модела ГЕРБ е напреднало (ВИДЕО)

15 май 2023, 13:17 часа • 2708 прочитания

Изчегъртването на модела ГЕРБ е напреднало. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред медиите в парламента по повод днешните изявления на главния прокурор Иван Гешев, отказът му да подаде оставка и твърдението му за "политически боклук" в парламента. ОЩЕ: Гешев: Обадиха ми се да прекратя делото за "Барселонагейт"

"Това, което наблюдаваме в момента с изявлението на главния прокурор, всъщност доказва нещо, което българското общество знае - че има опит за политиеска намеса в съдебната система. Ако ИТН не бяхме свалили ГЕРБ преди две години, това нямаше да се случва. Изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало. Тези обвинения за скрити заплахи, които хвърчат в момента, са доказателство, че това вече не е такова монолитно срастване на съдебна и политическа власт", каза Тошко Йорданов. ОЩЕ: Гешев с атака срещу "лицето Бойко Борисов": Предложи ми да стана посланик в Израел (ВИДЕО)

Той изрази надежда започващите турбуленции да бъдат оздравителен процес.  За отказа на Гешев да подаде оставка, Йорданов отчете, че това решение си е негово. 

Според него е хубаво всички да си дават сметка, че не са само тези партии с влияние върху съдебната система. "Не е тайна, че ДБ имат силно влияние в съдийската колегия. От нашето съвместно управление с ПП и ДБ не се говореше за реформиране на прокуратурата, а само за смяна на Иван Гешев", заяви Йорданов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес