Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на кулутрата: Довиждане господин Кошулков

09 юни 2021, 06:59 часа • 4932 прочитания

"Довижадане господин Кошлуков". Това е написал в личния профил министърът на културата Велислав Мниеков. Вероятно става дума за  генералния директор на БНТ Емил Кошулков, който влезе в  задочен спор с Минеков.  

До напрежението  между двамата се стигна, след като миналата седмица БНТ, заедно с другите две национални, частни телевизии, прекъсна редовнитa си програмa, за да предава извънредния брифинг на ГЕРБ, посветен на информацията за подслушване преди изборите политици. По този повод Минков заяви:

“Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да предизвикам оставката на господин Кошлуков”.

По негови думи, тъй като БНТ и БНР са част от системата за национална сигурност, прекъсването на редовните им програми е необходимо само при извънредни ситуации.

По-късно той изпрати писма до Съвета за електронни медии и генералния директор на БНТ Емил Кошлуков с въпроси, свързани с решението за излъчването на извънредния брифинг на ГЕРБ.

В отговор  УС на БНТ ззаявиха, че телевизията е “подложена на безпрецедентна атака” и че с думите си Минеков е обвинил журналистите в “нарушение на закона, в евентуално престъпление и в застрашаване на националната сигурност“.

“Заплахи към журналисти е имало и преди в България, министри са си позволявали да отправят нападки и закани. Никога обаче журналисти не са били приравнявани с престъпници”, пишат още от УС.

Вчера (8 юни) Велислав Минеков намекна, че Емил Кошлуков е свързан със санкционирания по закона „Магнитски“ Делян Пеевски по времето, когато Кошлуков е в управата на ТВ7.

 

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес