Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн изпусна Леверкузен в дербито на Бундеслигата (ВИДЕО)

28 септември 2024, 22:08 часа • 560 прочитания

Байерн Мюнхен не успя да победи Байер Леверкузен в дербито от петия кръг на Бундеслигата. Двубоят на „Алианц Арена“ завърши при резултат 1:1. Баварците има за какво да съжаляват, след като удариха и две греди в срещата.

Първата част бе доста интересна

Байерн започна по-активно срещата и набързо създаде няколко добри ситуации пред вратата на съперника. С пропуски обаче се отличиха Мусиала, Упамекано, Герейро и Олисе. Леверкузен вдигна оборотите в средата на полувремето и в 31-ата минута „аспирините“ поведоха. След подаване на Джака топката стигна до Андрих, който с удар от разстояние се разписа за 1:0.

Попадението на Байер разтърси баварците и те бързо успяха да отговорят. В 39-ата минута Александър Павлович овладя една топка на гърди, след което с мощен удар я прати в мрежата на Леверкузен за 1:1. До края на частта повече голове не паднаха и двата тима се оттеглиха на почивка при равенство.

Байерн удари две греди след почивката

𝐅𝐔𝐋𝐋-𝐓𝐈𝐌𝐄: Honours even. #FCBB04 #MiaSanMia #FCBayern

Posted by FC Bayern München on Saturday, September 28, 2024

В началото на второто полувреме Байерн бе много близо до гол, но удар на Серж Гнабри срещна страничния стълб на вратата на Лукас Храдецки. Топката обаче попадна отново в крилото, който стреля и пак удари гредата.

Байерн продължи да натиска съперника си и в 57-ата минута Олисе можеше да се разпише, но стражът на Байер изби. Баварците вдигнаха оборотите още повече, но така и не успяха да стигнат до победно попадение.

В предния кръг Байер Леверкузен постигна инфарктна победа над Волфсбург.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес