Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф в Локо Пд разката Любо Пенев: Има клауза за процент от всички изходящи трансфери (ВИДЕО)

28 септември 2024, 22:49 часа • 804 прочитания

Спортният директор на Локомотив Пловдив Илко Пиргов разкри смущаващи факти за треньора на тима Любослав Пенев. По думите на бившия страж Ел Голеадор има клауза в договора си със „смърфовете“, която му гарантира процент от всеки изходящ трансфер, реализиран от клуба.

Пиргов говори пред медиите след загубата от Крумовград като бе категоричен, че Любо Пенев не е показал никаква заинтересованост от селекцията в отбора. Той също така разкри, че в тима работят испански треньори, които идват за по 2-3 дни.

Позицията на Илко Пиргов

„Селекцията бе доста труден процес с г-н Пенев. Той показа незаинтересованост. Беше му представен списък с български футболисти, които се очакваше да напуснат отборите си. Изгледал съм 280 играчи. Той не предложи никакви футболисти с изключение на играчи от Хебър. Самият профил на Хебър и нашият са различни и аз отказах те да дойдат“.

„Г-н Пенев има клауза в договора си за процент от всички изходящи трансфери в отбора. Действията от страна на Пенев провокираха трансфера на Мичи Нтело. Отношението на г-н Пенев ни принуди да продадем Мичи. По същата схема той искаше да продадем и Камдем, но аз отказах такъв трансфер“.

„Имаме двама испански треньори, които са на заплата към клуба. Те идваха за по 2-3 дни на лагера в Боровец и преди 2 седмици на стадиона. Не получихме резултатите от тези тестове на испанците, които получават заплата за това“, изригна директорът на Локомотив Пловдив.

Вчера Любослав Пенев излезе с остра декларация срещу Христо Крушарски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес