Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 28 септември 2024 г.

28 септември 2024, 20:00 часа • 950 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 27 септември 2024 г.

ЛИДЕРЪТ НА "ХИЗБУЛА" ХАСАН НАСРАЛА Е ЛИКВИДИРАН

Израелските отбранителни сили ЦАХАЛ официално заявиха, че лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е бил убит при бомбардировката на Бейрут. Операцията по ликвидацията му е наречена "Нов ред".

ПУТИН ЧЕРТАЕ ЯДРЕНА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ ЗА ЗАПАДА

Владимир Путин начерта "червена линия" за САЩ и техните съюзници, като сигнализира, че Москва ще обмисли да отговори с ядрени оръжия, ако позволят на Украйна да удари дълбоко в Русия със западни ракети с голям обсег, предаде "Ройтерс". 

ПРАВИТЕЛСТВОТО СКАСТРИ ЦИК ЗАРАДИ МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ

Министерският съвет удължи с допълнителни шест месеца срокът, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване. И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен, съобщава правителствената пресслужба. 

МНОГО ШУМ, МАЛКО ПОЛЗА: УКРАЙНА ОЩЕ ТЪРСИ РЕШИТЕЛНА ЗАПАДНА ПОМОЩ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Много говорене и малко съществен напредък – това е усещането, което остана след многото срещи на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ, докато ООН провеждаше Седмица на върха, със заседания на Съвета за сигурност и Общото събрание на организацията.

ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ПАРИ: 13 ГОДИНИ ПО-КЪСНО СЛЕД ПЪРВИЯ РУСКИ САБОТАЖ С ВЗРИВ В БЪЛГАРИЯ

Българската прокуратура не може да плати разходите за пътуване и пребиваване на българска територия на разследващи екипи от Чехия, занимаващи се с взривовете във Врбетице и връзката им с такъв случай в България – този в Ловнидол от 2011 година. Освен това, родното държавно обвинение пита чешките си партньори дали могат да осигурят преводач от чешки, ако все пак дойдат в България за работна среща. Всичко това личи от писмо, публикувано от разследващия сайт Bird.bg.

"ДАНЧО ПРЪЧА", "ШАРАНА" И "САНДОКАНА": ДЕПУТАТ РАЗКРИ КОИ СА КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ?

"Цайса", "Сандокана", "Данчо Пръча" - това са само част от прякорите на купувачите на гласове, с които Делян Пеевски ще работи и на тези избори.

СЛОЖНАТА РОЛЯ НА САЩ В СВЕТА ВЕЧЕ СТАНА ОЩЕ ПО-СЛОЖНА

Известният американски колумнист Томас Фридман пише в The New York Times: Напоследък често започвам речите си за предизвикателствата на външната политика, пред които ще бъде изправен следващият президент, по следния начин: "Днес искам да кажа на всички родители в тази зала: майки, татковци, ако вашият син или дъщеря се прибере от колежа и каже: "Искам един ден да стана държавен секретар на САЩ", тогава им отговорете: "Скъпи, какъвто и да искаш да станеш, това е страхотно, но те молим, не ставай държавен секретар, това е най-лошата работа на света. Министър на образованието, министър на земеделието, министър на търговията – да. Обещай ни, че няма да станеш държавен секретар."

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес