Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кунева: Европарите за бежанците се харчат непрозрачно

12 януари 2014, 19:10 часа

В Гърция реформите, за които настоя Европейският съюз, вече дават резултат - растеж на БВП, финансова стабилност и дисциплина. България може да увеличи авторитета си на Балканите с началото на гръцкото председателство, заяви лидерът на Движение „България на гражданите" и координатор на Групата по външна политика на Реформаторския блок Меглена Кунева.

Реклама

По думите й държавите на Балканите си приличат твърде много по редица проблеми и активността на България по отношение на приоритетите на Гръцкото председателство ще допринесе за решения в полза на региона и на Европа.

Сирийската криза и бежанският поток към България, отношенията Русия - Украйна - ЕС, политическата ситуация в Турция и началото на преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС са най-важните събития на 2013 г., според Групата по външна политика на РБ.

Няма яснота за начина, по който се харчат европейските средства за бежанците, не е ясно дали администрацията назначава компетентни служители, още повече че те работят по международно право, с преки последствия за България, посочи Меглена Кунева и подчерта значението на прозрачната конкурсна процедура, контрола върху средствата и борбата с корупцията.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес