Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кеворкян: След 10-ти ноември слепци следваха лъжата

10 ноември 2019, 15:00 часа
Реклама

"Е, криво ляво се докарахме до поредния юбилей, друго да няма – юбилеи, колкото щеш. 30 години от 10 ноември 1989-а.

Не звучат фанфари, отбелязването на сакралната дата, доколкото го има, е жизнерадостно като погребение, отгоре на всичко и ковчегът е празен. Изчезнали са всички илюзии и надежди, всичко отдавна е зарито – и главно Истината, от нея нищо не е останало.

Слепци следват Лъжата.

Да ги видим тия дни щатните лъжци, какви ще ги дъвчат.

Те са победителите.

Мърсуват най-вече хора, които са мълчали като пукали в „ония“ години, късните храбреци, от които най-вече страдаме през последните три десетилетия.

На мнозина пумпали 10 ноември все им се зловиди, все ги шиба камшика на Страха/Лъжата - и така ще бъде до края, защото бяха заварени като никакви хорица, сврени в задушливите си душици", написа журналистът Кеворк Кеворкян в социалните мрежи. 

"Какво друго им оставаше, освен да въртят ятагани, слава Богу – хартиени, да злословят инфантилно, да преиначават – все с надеждата да се надигнат някак на пръсти, горките лилипути - такива и си останаха. Лилипути, които не могат да доставят и нищожна част от Истината.

10 ноември им се зловиди, обаче Прехода е техният нескончаем празник. Тия мушици и дума не обелват за Главния Мискинин – Прехода, защото го съградиха и опитомиха за собствени нужди и за свои хора: десни, уж-десни, никакви-десни.

Двайсетина години от изминалите три десетилетия и те някак се упражняваха с власт. Упражняваха се и главно се поругаваха помежду си.

И сега посрещат Юбилея, изпокарани като циганки просякини, готови на всичко за някое петаче", допълни той. Целият текст прочетете тук. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес