Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цели 160 имота на жената на Ивелин Михайлов са под възбрана (СПИСЪК)

11 октомври 2024, 17:56 часа • 1317 прочитания

Националната агенция за приходите (НАП) и частен съдебен изпълнител са наложили възбрана на над 160 имота на Вася Михайлова, жената на идеолога на партия "Величие" и човека зад "Исторически парк" - Ивелин Михайлов.

Това твърди неформалната група на експерти по киберсигурност BG Elves, която се прочу покрай разкритията за "Турски поток", а по време на предизборната кампания - и покрай купувачите на гласове: Валят още имена на купувачи на гласове на Пеевски и на ГЕРБ? МВР с широко затворени очи (СПИСЪК).

440 хил. кв. м имоти

Сега "Елфите" изчисляват, че става дума за имоти с площ общо над 440 хил. кв. метра - къщи, дворове, земеделски площи. Прилагат и списък. Редица имоти са в с. Неофит Рилски, община Ветрино (Варненска област), където е "Исторически парк": "Исторически парк" става микродържава с паравоенна структура: Къде са органите на реда?

Снимка: Facebook.com/BG Elves

"Съвсем нормално имущество за фризьорка, която събира от закуски", пишат от групата за Вася Михайлова. И отбелязват, че от 2015 г. насам тя е във фиктивен развод с Ивелин Михайлов.

"Частният съдебен изпълнител е наложил възбраната по дело, водено от банка "Алианц". Това е станало през март. НАП са добавили възбраните в началото на август, по ревизия, започнала през април - тоест даже преди изборите през юни. Такава мярка се налага, когато имуществото не отговаря на доходите. В задачата се пита - колко трябва да е материалният интерес, че да ти наложат възбрана на половината секта?", пишат BG Elves.

Още: Изборни престъпления, документни измами, пране на пари: Из сигналите срещу "Исторически парк" (ВИДЕО)

Проверки около Ивелин Михайлов

Последното Народно събрание създаде Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов и изградения в с. Неофит Рилски културно-исторически комплекс "Исторически парк”. ДАНС и НАП се заеха с проверки. Материалите отидоха и в прокуратурата.

Още: Секретните материали от комисията за "Исторически парк" вече са в прокуратурата

Темата с многото имоти на Ивелин Михайлов вече беше разисквана надълго и нашироко.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес