Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Williams първи показа новия си болид

21 януари 2015, 13:34 часа • 51333 прочитания

От днес започват представянията на новите болиди за сезон 2015, с което се слага край на затишието пред буря. Подобно на миналата година, и тази година Williams избра списание F1 Racing, за да даде на читателите поглед отвътре към новия болид. Самият отбор „туитна“ корицата на списанието, което ще излезе на пазара утре.

 

От тази една единствена снимка не може да се вадят някакви заключения, освен че FW37 е много по-красив и изчистен спрямо предшественика си. Веднага на око се набива значително по-късият нос на болида, както и олекотената откъм много елементи аеродинамична конфигурация (която обаче тепърва ще се търси и развива през сезона). Видно е и, че цветовете на болида са по-изчистени, с което FW37 наистина изглежда много привлекателен за окото.

Очакванията са, че с грозотиите от миналия сезон е свършено, но предстои да разберем. Днес ще бъде показан, официално, новият болид на Force India.

Техническият директор Пат Саймъндс сподели пред Autosport: „Вероятно имахме късмет, че част от конкурентите ни имаха проблеми миналата година, но не бива да умаловажаваме това, което постигнахме.

Да, имахме чудесен задвижващ блок, но също така през 2013 г. имахме същия двигател, с който бяха спечелени двете титли от Red Bull, а ние бяхме много назад. Затова смятам, че се развихме много.

Но ние водим битка с големите момчета. Водим битка с отбори, които харчат два пъти повече пари от нас – и това прави придвижването напред много, много трудно.“

Днес ще видим още Force India, а останалите болиди ще бъдат разкрити на 29 януари (McLaren), 30 януари (Ferrari), както и на 1 февруари, когато е първият от четирите дни предсезонни тестове на „Херес“.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес