Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотна новина! Благой Иванов – Багата влиза в октагона в София

11 декември 2023, 12:59 часа
Реклама

Прекрасни спортни новини за феновете на бойните спортове в България: Благой Иванов – Багата може да се бие пред българска публика в София в началото на 2024 година, съобщи bTV. Иванов има покана за мач в зала "Арена София" (старата "Арена Армеец"), като в момента се водят преговори.

Благой Иванов – Багата пред завръщане в България

Багата е единственият българин, пробил в най-голямата верига за смесени бойни изкуства в света - UFC. Той достигна до топ 8 на световната ранглиста в свръхтежка категория. По-рано тази година Благой изпадна от UFC, но ще продължи бойния си път в друга организация - Professional Fighting League (PFL).

Благой Иванов – Багата

Багата има покана за битка в София през 2024-а

"Имам покана за мач в България в началото на следващата година. Все още няма нищо конкретно, но преговаряме", заяви Благой Иванов – Багата пред bTV от Лас Вегас. Той се включи към лагера на братя Пулеви, на които им предстои бойна галавечер на 15 декември в Коста Меса, Калифорния. 

"Нещата в PFL са сериозни. Става въпрос за сериозни съперници и за сериозна награда и не мога да си позволя да се включа неподготвен", каза още Багата, който е в принудителна почивка в последните 5 месеци заради различни контузии. Сезонът в PFL започва през април-май, а потенциалната битка на Багата в София ще бъде като подготовка за сезона.

Ако се стигне до сделка, битката на Багата в България ще се проведе в първите месеци на новата 2024 година - преди април. В момента Благой Иванов помага на Тервел Пулев като спаринг партньор, макар и да е значително по-тежък. А кой е следващият съперник на Кубрат Пулев, четете в линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес