Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българинът, готов да покори Версай: Тодор Михалев ще се бори за олимпийски медал в Париж

04 юли 2024, 14:54 часа
Реклама

Българският национал по модерен петобой Тодор Михалев, който ще представя страната ни на Олимпийските игри в Париж, е щастлив от възможността да участва на най-големия спортен форум. Той сподели за намеренията си за състезанието и подсказа, че отива да се бори за медал.

Тодор Михалев - готов да покори Версай

"Както аз мога да направя изненада, така и всеки друг може да направи. Има два пъти езда, което също е рисково и на късмет. Много зависи какъв кон ти се падне. Реално погледнато всичко може да се случи. Ако направя топ 3 на фехтовка и си мина чисто ездата, защо да не се боря за влизане сред медалистите", сподели Михалев.

Тодор Михалев

"Бях мотивиран да отида и на Игрите в Токио, но не бях толкова подготвен. От дълго време очаквах тази квота. Щастлив съм, че ще мога да участвам в Париж. Призово място ще ме зарадва, но и последното също. Това ще бъде едно страхотно изживяване", добави още той.

От Будапеща към Париж с мечта за медал

Михалев е удовлетворен от подготовката си, която е направил през сезона досега, като преди да замине за Париж, той ще вземе участие на Европейското първенство, което стартира на 8 юли в Будапеща.

"Нямам ден почивка. Заминавам за Будапеща в събота и ще остана там две седмици. Благодаря на нашата федерация. Нямам никакви забележки. Имаме прекрасни съоръжения и всички условия за подготовка. Малко хора сме, но сме много мотивирани", каза още Михалев.

Надпреварата по модерен петобой в Париж ще се състои в двореца Версай и в "Норд Арена" от 8 до 11 август. Тодор Михалев няма да бъде единственият българин във френската столица. При жените ще участва състезателката с български произход, която представлява Швеция, Мадлена Явайд.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес