Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скръбна вест! Напусна ни 9-кратен световен шампион

02 май 2023, 12:46 часа
Реклама

Тъжна вест за света на спортната гимнастика! Напусна ни 9-кратният световен шампион Юрий Корольов. За смъртта на руснака оповестиха от местната федерация, а според информацията става дума за инфаркт. Той почина на 60-годишна възраст.

„Федерацията по спортна гимнастика на Русия изказва съболезнования на семейството, близките и приятелите и възпитаниците на Юрий Корольов“, гласи посланието на централата.

Корольов е двукратен абсолютен световен шампион, четирикратен световен шампион в определени видове многобой. Той също така три пъти става световен шампион в отборното първенство. Броят на медалите от европейски първенства също е впечатляващ. Руснакът е петкратен шампион, а титлите си завоюва във Варна и Рим на два пъти, както и веднъж в Москва. Колекцията му се допълва от още седем сребърни и едно бронзово отличие от шампионат на Стария континент, съобщават колегите от bTV Спорт.

Юрий Королов слага край на своята кариера през 1988 година, а след това е международен съдия. Награден е с орден „Червено знаме на труда на СССР“. Той никога не е участвал на олимпийски игри, тъй като често страда от контузии. Погребението му ще се състои на 3 май (сряда).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес