Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Между ММА и татуировките: Върколака скача на "трамплина" към UFC (ВИДЕО)

05 юли 2024, 15:57 часа
Реклама

Творец в клетката, творец и извън нея: Павел Владев – Върколака е един от най-атрактивните ММА бойци на България и популярен татуист от Габрово. А на 24 август му предстои битка в "Арена Бургас" от престижната световна организация BRAVE, която се явява трамплин към най-голямата ММА верига - UFC.

Павел Владев – Върколака дебютира в BRAVE

За да разберем повече за предстоящата битка на Върколака, в Студио Actualno ни гостува самият Павел Владев. Наричат го Върколака заради характера му - леко агресивен и единак в живота. А и заради хищническия му поглед преди всеки мач: гледа кръвожадно и се отнася безпощадно със съперниците си.

Статистиката му е повече от добра: 8 победи и само 1 загуба. Досега никога не е играл цял мач, като има 7 нокаута на сметката си. И смята това да не се промени и в следващата му голяма битка на 24 август, където да предложи ново зрелище за феновете. А залогът е много голям - мач от световно популярната организация BRAVE.

Павел Владев

Трамплинът към UFC

"Последно играх в Пловдив преди година. После последваха контузии, които малко ме препънаха. Сега Теодор Карастоянов доведе BRAVE в България. Доста отдавна искам да се бия на една от по-големите организации - дали BRAVE, дали PFL, дали UFC. Дай Боже да стигнем до там", заяви Павел Владев пред Actualno.com.

"BRAVE е трамплин към UFC. Доста големи имена са излезли от BRAVE. Надявам се, че ще направя това, което трябва - това ми е работата. Тази стъпка я чакам отдавна. Подготовката ми тръгна зле, но ще видим какво ще стане. Сигурно е, че ще има зрелище в Бургас", добави още Върколака, който е родом от Бургас и сеща ще има възможността да се бие в родния си град. 

Върколака не подбира съперници - не знае и имената им

Павел Владев не подбира съперниците си и не се интересува от тях. "Сегашният ми съперник - германец (8-4), първоначално се отказа, защото бил контузен. После ми предложиха един опонент със статистика 7-0. И той отказа. Накрая стигнахме до опонент с 12-2. И там имахме някакви спънки. И накрая се върнахме на първия опонент", заяви Владев относно предстоящия си съперник, на когото дори не е запомнил името.

Павел Владев

"Германец, даже не му знам името. Някакъв Кристиан. Не подбирам съперниците си, даже не ги гледам. Не ме интересуват тези работи. Интересува ме какво получавам и къде се бия. За мен това е важно. А аз ако съм натрениран и смятам, че съм дал 200%... ако той ме победи, значи по-добър", добави още Владев.

Страстта на Павел Владев към татуировките

Освен смесените бойни изкуства, Владев има и друга страст в живота - татуировките. Всичко тръгва от детството му, когато много обича да рисува. Започва да работи като татуист още на 16 години, като преминава през труден период. И до днес татуировките му изкарват прехраната.

"От малък рисувам. Баща ми, лека му пръст, постоянно е казвал, че ще стана художник. Татуирам от 16-годишен. Почнахме с много трудности - нямахме финансите да си купим техниките, както сега. До ден днешен си вадя хляба с това", сподели Владев, като признава, че понякога му е трудно да съчетава 6-часови тренировки в залата с работата като татуист.

Павел Владев – Върколака

В България не се толерира спортът, а идиотщината

"Във върховата подготовка в последния месец няма как да ги съчетая. В крайна сметка в тоя живот човек, ако иска да постигне нещо, трябва да направи жертви", заяви Владев. И добави: "В България спортистите за жалост не са толкова толерирани и подкрепяни. Много е трудно без хора, които да ти помагат финансово."

"В днешно време се толерира идиотщината. Колкото по-прост си, колкото по-глупави неща правиш в живота си, толкова по-добре заплатен си. Гледах снимка на семейство с балони (с райски газ) до детето си. Това за мен е глупост. Тези хора не са тръгнали от спорт или от нещо качествено. Те подражават на хора, които действат по най-простия начин. Всичко живо изгуби ценностите в живота", коментира Владев.

В очакване на нокаут: Павел Владев не смята да играе цял мач в Бургас

Сега Павел Владев влиза в световната организация BRAVE, която се надява да го изстреля нагоре. "Надявам се да направя добро впечатление в BRAVE, да завърша качествено мача си. Силно вярвам, че ще нокаутирам опонента си. Досега не съм имал цял мач в кариерата си. И този смятам да не е пълен и да завърша по най-зрелищния начин, който да ме изстреля нагоре - дали финансово, дали към UFC или друга организация", заяви той.

Павел Владев

Спортът е любов, но без пари тази любов те убива

"Като каже някой: "Ти го правиш от любов към спорта". Да де, ама от любов към спорта... като се прибереш у вас и нямаш 5 лева в джоба? Тази любов те убива. Не става. Колкото купи и медали да ти дават, докато не получиш финансови средства, си за никъде. Ако имаш семейство какво правиш?", добави още Върколака.

Попитан за това докъде се простират мечтите му в спорта, Павел Владев отговори: "Докрай. Смятам, че отсега нататък ме очаква само нагоре. Давам всичко от себе си - контузен, не контузен, в залата съм. Тренирам, на 200% съм уверен, че ще стигна там, накъдето съм тръгнал."

Цялото интервю с Павел Владев – Върколака гледайте във видеото на Actualno.com:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес