Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Купи и медали на асеновградски спортисти със специален кът в сградата на Общината

10 март 2016, 17:33 часа • 5669 прочитания

Всички трофеи и награди на изявени асеновградски спортисти ще бъдат изложени в една от конферентните зали в сградата на Община Асеновград. Това ще стане след като помещението бъде отремонтирано, съобщи днес кметът на града доктор Емил Караиванов.

Той допълни, че към колекцията ще бъде присъединена и купата на младите асеновградски състезатели по вдигане на тежести от спортен клуб „Асеновец“, които завоюваха приза на състезание в Бурса, Турция през миналата седмица. Днес щангистите и техните треньори гостуваха на кмета на града, предаде кореспондент на Actualno.com в Асеновград.

Момчетата, които представиха Асеновград и България в престижния Международен спортен турнир, подариха наградата си на градоначалника. Той, от своя страна, изрази възхищението си от изявите на младите надежди и ги поздрави, както за отличното отборно представяне, така и за спечелените три лични медала (два сребърни и един бронзов).

При срещата си с кмета спортистите споделиха впечатленията си от турнира. Не скриха радостта и вълнението си от факта, че са получили възможността да се състезават с щангисти от висок ранг и на межднародно ниво.

В състезанието в турския град Бурса участие взеха общо осем момчета от Асеновград, на възраст до 17 години. Надпреварвайки се с опитните си връстници от други държави, асеновградчани показаха умения и качества и успяха да завоюват купата за второто място.

По време на визитата си при кмета на Асеновград младите щангисти бяха придружени от председателя на СКВТ „Асеновец” - Стефан Георгиев, от Петър Гюлчев - член на УС на клуба, както и от двамата треньори Лъчезар Кишкилов и Георги Страхилов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес