Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оранжев и жълт код за интензивни валежи

05 октомври 2024, 08:15 часа • 1242 прочитания

Оранжев код за интензивни валежи е обявен за днес (5 октомври) за регионите Благоевград, Пазарджик, части от Софийска област, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Враца и Русе.

За областите Видин, Монтана, София, София област, Перник, Кюстендил, Силистра, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Смолян и Кърджали кодът е жълт. 

ОЩЕ: Прогноза за времето - 5 октомври 2024 г. (събота)

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и над източните райони ще се увеличи, ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите през деня в Западна и Централна България, а до вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. По преминаването на фронта от запад на изток ще има и гръмотевици. 

Максималните температури ще са от 19-20 градуса в западните до 29-30 градуса в източните райони, в София - към 19-20 градуса.

В неделя ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи, локално в Източна и Южна Българя ще са временно интензивни и значителни по количество с гръмотевични бури. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са от 16-17 градуса в западните, до 24-25 градуса в югоизточните райони. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес