Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна уби шестима офицери на Ким Чен Ун, дошли да помагат на Путин

05 октомври 2024, 09:09 часа • 2922 прочитания

Повече от 20 войници са били убити в резултат на ракетен удар на 3 октомври по окупираната от Русия територия близо до Донецк. Сред жертвите са и шестима офицери от Северна Корея, дошли да се бият на страната на Русия. Ранени са трима севернокорейски военнослужещи. Това съобщиха източници от разузнаването за украинската медия Kyiv Pos.t

Преди ракетния удар руснаците са демонстрирали пред представителите на Северна Корея подготовката на личния състав за щурмови действия и защита.

ОЩЕ: Оценка: Путин ще разчита все повече на Ким - Русия не смогва с високите нива на загуби в Украйна (ОБЗОР - ВИДЕО)

Миналата година Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна съобщи за пристигането на ограничен контингент военнослужещи от Северна Корея на временно окупираната територия на Украйна. Това  показва активно сътрудничество между Русия и Северна Корея.

През септември 2023 г. от Центъра за национална съпротива съобщиха, че Русия планира да доведе севернокорейски граждани в окупираните територии на Донецк и Луганск за строителни работи.

Освен това руският диктатор Владимир Путин, след среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун през юни тази година, убеди колегата си от Пхенян да открие „дипломатически мисии в Донецк и Луганск“.

ОЩЕ: Изгубени в реалността: Русия ще внася учители от Северна Корея

Севернокорейците са били поканени да осигурят работна ръка в тези региони, тъй като войната на Кремъл в Украйна е довела до недостиг на работници в цяла Русия и окупираните територии.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес