Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убиха лидер на военното крило на "Хамас" при израелски удар в Северен Ливан

05 октомври 2024, 08:10 часа • 1423 прочитания

Един от лидерите на Бригадите "Изедин ал Касам" - военното крило на радикалната палестинска групировка "Хамас", Саид Аталах е бил убит при израелски удар в Северен Ливан, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на близки до движението медии.

Заедно с него в палестински бежански лагер в ливанския град Триполи са загинали и трима души от семейството му, пише БТА. 

ОЩЕ: Израел обяви, че е убил де факто премиера на Ивицата Газа от "Хамас" (СНИМКИ)

Засега няма коментар от израелска страна.

Бригадите "Изедин ал Касам" потвърдиха снощи смъртта на друг от своите командири - Захи Ясер Абд ар Разек Уфи, при израелски удар в град Тулкарем на окупирания Западен бряг. Той е ръководил мрежата на военизираното движение там.

В понеделник се навършва една година от началото на конфликта между Израел и "Хамас", започнал с изненадващо кръвопролитно нападение на палестински бойци на територията на Израел на 7 октомври 2023 г.

ОЩЕ: "И след убийството на Насрала": ЦАХАЛ атакува десетки обекти на „Хизбула“

По данни на Израел тогава са убити близо 1200 души, а около 250 заложници са отведени в плен в ивицата Газа. По информация на здравното министерство на "Хамас" броят на палестинските жертви при последвалото настъпление на израелските сили вече надхвърля 41 000 души.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес