Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да спасим живота на 33-годишната София

06 юни 2024, 13:25 часа
Реклама

33-годишната София има нужда от помощ за лечение.

"Аз искам да живея и няма да се откажа! Знам, че има още много да дам на Света! Моля за вашата помощ, за да накараме ракът да заспи завинаги! Благодаря ви и бъдете здрави!", казва младата жена.

Заболяването

София Баева е на 33 години и майка на 5-годишна дъщеричка.

Тъжната част от историята на живота ѝ започва преди 4 години - 2020 г., когато е диагностицирана със злокачествен тумор на млечната жлеза (Стадий II). След последвало лечение - химиотерапия, лъчетерапия и хормонотерапия, последва и операция за отстраняване на образуванията, ракът беше загубил в тази първа битка. 

През май 2023 г., след рутинни изследвания, бяха установи рецидив - в тазовите кости, костния мозък на гръбнака, черния дроб и черепа (Стадий IV). Следва таргетна (прицелна) терапия за 6 месеца, която използва медикаменти - без резултат. Открива се и наличие на BRCA2 мутация, която показа, че ракът е наследствен. През април 2024 г. е проведена химиотерапия, като след втория път, състоянието на София се влошава сериозно - черният ѝ дроб отказва, бъбреците също, започва да задържа вода в тялото, да отслабва и да губи енергия.

Спасение в Турция

Влиза в болница “Acibadem City Clinic УМБАЛ Токуда” и “МБАЛ Надежда”, но лекарите в България казват най-лошото - че не могат да направят нищо за нея. Затова семейството решава да търси спасение в Турция, в реновираната болница “Anadolu Medical Center, In affiliation with Johns Hopkins Medicine”, където София постъпва в изключително лошо състояние. Там е от близо 2 седмици и всеки ден е от значение. Оферта за цялото лечение е невъзможно да бъде издадена на този етап, защото всичко в диагнозата ѝ е много динамично. През цялото време се следи болестта и се събират лекари на консилиум, където се взема решение как да продължи лечението. За момента беше направена поредната химиотерапия, след което влиза в интензивно отделение.

Надежда има

Надежда има, но това ще бъде нейният дълъг път в борба за изцеление. За съжаление сумите там са непосилни за близките и семейството! Днес, тази вдъхновяваща жена, е изправена пред най-голямото предизвикателство в живота си – борбата с рака. Вашата помощ и нейната неистова воля са единственият стабилен път към спасението на младия ѝ живот, изпълнен с мечти и надежди. Всеки Ваш принос е лъч светлина и надежда за нея и нейното семейство. Заедно можем да постигнем чудото и да върнем усмивката на лицето и куража в сърцето на София. София започна да пише поезия точно в най-мъчните ѝ дни от болестта и искаме да ви запознаем и с този неин талант.

Думите на София 

"И сякаш свети ми душата, там от вътре. Да бе казвам ти, свети ми Тялото безпомощно отслабна, бързо, а душата бори се със зъби и нокти да издрапа. В този тъмен кладенец захвърлена дълбоко, търси светлината, иска на високо. Защото знае тя, това са само изпитания, не е наказание или пък пуста карма. Знае тя и тъмнината и приляга. Опипва бавно, иска да се сприятели и с нея хитра е, да може да надскочи тази гняс. Пред света чиста да се покаже, без свян да се изтупа и да каже. Има връща от тъмната страна Силна съм, ето ме и мен сега!", не губи надежда София. 

Подкрепете София с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.bg/campaign/spasi-jivota-na-sofia

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG25BUIN95611000739747

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: София Невелинова Баева

Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Включете се в онлайн базара на платформата

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/?ref=share

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес