Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малката Ева има нужда от средства, за да води пълноценен живот

03 юли 2024, 12:28 часа
Реклама

Евелин е родена след тежко раждане, по време на което получава инсулт. Към днешна дата тя е 100% зависима физически - няма самостоятелен седеж, не ходи и не говори все още. Посещава всекидневна рехабилитация от години, като напредъкът е минимален.

Лечението 

От 3 години лечението и проследяването й се извършва в Истанбул, Турция, където преди 2 месеца е извършена първата Екзозомна терапия, след която се вижда и съществен напредък. Ева вече се опитва сама да задържа главата си – нещо, което беше почти невъзможно до скоро.

Стволови клетки

Лекуващите я специалисти силно препоръчват да й бъдат направени вливки на стволови клетки, водейки се от положителния резултат от предходните (2 на брой) Екзозомни терапии, като шансът за последващи добри резултати е голям. Цената на една процедура, която ще се извърши в Баку, Азербайджан, е на стойност 20 000 Евро, като необходимите интервенции ще бъдат между 4 и 6 (в тази сума не влизат транспортни и други разходи). Другата добра новина е, че семейството има шанс интервенциите да се извършат в Истанбул, където и процедурите биха били на по-ниска цена. Към момента семейството няма официално потвърждение и допълнителна оферта. Появявайки се такова, веднага ще го сподели с желаещите да помогнат.

Подкрепа

За да се осъществи лечението са необходими 120 000 евро - сума, която е  непосилна за семейството на Евелин. 

Вижте как може да помогнете за нейното оздравяване в кампанията ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес