Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вода с лимон - как влияе на холестерола

12 септември 2024, 21:28 часа

Вода с лимон - това е една от най-популярните сутрешни напитки. Но ето как нейната консумация влияе на холестерола.

Как водата с лимон влияе на холестерола?

През 2013 г. Международният журнал за хуманитарни и социални науки организира проучване, съобщава изданието The Health Site. В него са участвали хора, страдащи от високо кръвно. Всички участници в експеримента са били разделени в няколко групи – по-точно три.

Лекар: Спрете да пиете вода с лимон сутрин

На субектите от първата група е дадена чаша, пълна с вода и лимонов сок. Участниците във втората група са консумирли ябълки - по една на човек. Третата група е консумирала, както ябълка, така и вода с лимонов сок. След това всички участници в експеримента били помолени да правят физически упражнения. Като последен етап от експеримента на всички, които са участвали в него, са измерени нивата на холестерола.

Най-значително понижение на нивата на холестерола се наблюдава при участниците в първата група. Тези, които са консумирали и ябълка, и вода с лимонов сок, са заели второ място. Получените данни позволяват на учените да заключат, че пиенето на лимон действително помага за понижаване на нивата на холестерола в кръвта.

Полезни свойства на водата с лимон

Водата с лимон подобрява здравето на храносмилателната система. Здравословното и пълноценно функциониране на храносмилателния тракт е ключът към отличното благосъстояние. Лимоните съдържат пектинови фибри, които помагат за поддържането на дебелото черво здраво, така че пиенето на чаша топла вода с лимон помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Една чаша с тази напитка изпита сутрин на празен стомах, „избутва“ целия натрупан боклук, благодарение на което е възможно да се избегне замърсяване и отравяне на много системи и органи.

Водата с лимон поддържа правилния баланс на минералите в тялото.

Тази напитка почиства черния дроб и премахва токсините. Ако искате да имате добро здраве и да избегнете появата на много заболявания, както и задръстванията на тялото, тогава трябва внимателно да се грижите за черния си дроб. Водата с лимон ще ви помогне да поддържате функционирането му на отлично ниво. Лимонената киселина не само премахва токсините чрез подобряване на ензимната функция, но също така помага за елиминирането на вредните бактерии.

НЕ само сутрин: Пийте водата с лимон така за отслабване

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес