Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 5 съвета за постоянно спиране на сутрешното подуване и подпухване

05 септември 2024, 07:45 часа

Професионални експерти споделиха най-добрите си съвети за бързо неутрализиране на сутрешното подуване.

Първо, подпухналостта на лицето може да бъде симптом на редица състояния. Те могат да варират от незначителни, лесно лечими състояния до по-сериозни състояния, които изискват спешна медицинска помощ. Идентифицирането на възможната причина за подуването помага да се определи най-подходящото лечение.

Ако изпитвате ежедневно подуване, задължително трябва да се обърнете към лекар. Ако това не се случва редовно, тогава изпробвайте няколко жизнеутвърждаващи съвета от висококвалифицирани експерти.

Още: Кои са най-здравословните позиции за сън за сърцето и цялостното здраве?

Съвет № 1: Вода, скокове от място, сок от целина и контрастни душове

За да се справим ефективно с проблема с отоците, нека още веднъж си припомним какво ги предизвиква. Тъй като най-ефективният начин да се справите с тях е да ги избягвате.

Тялото ни успешно отстранява излишните течности през целия ден, като се движим, пием чиста вода. Това се случва при относително здрави хора. Ако отделителната система не работи перфектно, трябва да знаете няколко правила. Много от тях са известни на всички отдавна, например, че твърде солената храна и алкохолът задържат течности и ако приемате такава храна и напитки през нощта, то подуването ви е гарантирано.

Всъщност всеки здрав човек винаги леко се подува през нощта. Въпросът е, че когато лежим и спим, лимфният поток се забавя. Следователно подобен процес е абсолютна норма. Обикновено е достатъчно да станете, да направите лека гимнастика и да изпиете чаша чиста вода. Лимфният поток започва да тече и ето че вече изглеждате доста по-добре.

Още: „Нощната диета“ прави чудеса: как да отслабнете в съня си

Между другото, солените храни не са единственият враг на нашата лимфна система. Напоследък има много информация за млечните продукти и тяхната способност да задържат течности. Рекордьорът в този случай - сладоледът, който също е мазен и сладък.

Затова трябва да действаме по следния начин: на гладно пийте топла вода с лимон и след 10 минути поскачайте в продължение на 3-5 минути. Скачайте както ви харесва: на въже или просто на място. Можете да потърсите в Гугъл видеото „скокове за лимфен дренаж“ и да ги повторите. След това изпийте 250 мл прясно изцеден сок от целина. След това отидете под душа, където редуваъте много гореща и студена вода, като завършете със студена и се разтрийте с твърда кърпа. В 90% от случаите подуването ще изчезне.

Съвет № 2: Сок от червена боровинка

Друго супер средство при подуване е сокът или хапките от червена боровинка. Само не добавяйте захар към него, тогава тази напитка ще се превърне в супер средство за здравето на отделителната система.

Още: На коя посока е най-подходящо да спите?

Съвет № 3: Нито капка вода

За да не се събудите с оток на сутринта, е препоръчително да не пиете течности след 19:30 ч., в това число и вода. Това е необичайно, но е възможно най-физиологично за целия ви организъм и хормонална система. Това е житейско правило, което ако успеете да спазвате, проблемът със сутрешното подуване ще изчезне завинаги.

Съвет № 4: Масаж и специален гел

Ако сутрешното подуване все още е проблем, тогава използвайте един трик. Сложете две супени лъжици във фризера, преди да отидете под душа. След него нанесете лиотонов гел върху лицето си и масажирайте лицето си, като започнете от шията и завършите с областта под очите. Този лимфодренажен масаж ще разсее отока и на лицето ви ще се появи лека руменина.

Още: Психолог: Позата, в която спите издава характера ви

Съвет № 5: Козметични инжекции

Обикновено идвате при козметик, за да решите съществуващ, т.е. определен проблем, например да стегнете овала на лицето или да коригирате тъмните кръгове под очите. Но има процедури, които могат както да изравнят дефектите, така и да предотвратят появата им.

Източник: The Day

Как да отслабнете през нощта: 5 начина да изгаряте калории в съня си

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес