Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слагайте скилидка чесън в устата си сутрин: Пречиства кръвта и лекува анемия

24 септември 2024, 15:43 часа

Чесън - фантастичен продукт с безценни полезни свойства. Този фантастичен зеленчук има антибактериални свойства, лекува много заболявания, включително различни настинки , атеросклероза и бъбречни заболявания, укрепва капилярите и е добър адаптоген.

Вижте още: 5 предупредителни признака за инсулт, които могат да се появят до 90 дни по-рано

В китайската традиционна медицина чесънът се използва за пълно възстановяване на организма. Те вземат малка скилидка чесън , слагат я в устата си и я напояват със слюнка, като се "разхождат" из устната кухина с нея. Тази процедура се прави сутрин за 30 минути, когато в устата ни има "отпадъци", които неминуемо се натрупват през нощта.

Ефектът от смученето на чесън е наистина невероятен. Слюнката, заедно с полезните хранителни вещества, достига до кръвта, почиства кръвоносните съдове и лимфата. Освен това чесънът укрепва устната кухина и спира кървенето на венците.

След процедурата чесънът трябва да се изплюе и зъбите да се измият. Ако дори след измиване на зъбите все още миришете, сложете в устата си зърна кафе или малко листо магданоз. Няколко глътки мляко също ще премахнат напълно миризмата на чесън от устата.

Защо да слагате чесън в устата си?

Чесънът прочиства много добре кръвта

Стимулира апетита

Предпазва от настинки и други респираторни заболявания

Невероятно средство за повишаване на имунитета

Полезен при анемия

Облекчава симптомите на хроничен бронхит

Помага при заболявания на бъбреците и пикочния мехур

Почиства кожата

Ако за вас е проблем да сложите цяла скилидка чесън в устата си, започнете с четвърт скилидка или по-малко парче и постепенно увеличавайте количеството. Едва ли някой се е сблъсквал с тази рецепта, но тя наистина се е оказала много ефективна на практика, твърдят изпробвали я.

Вижте още: Ако искате здраво сърцето, яжте тези 3 храни

„Тъй като за известно време бях анемичен (в резултат на курс на агресивна химиотерапия), използвах много индустриални препарати, които съдържат желязо. Така че ги спрях и започнах да смуча чесън всяка сутрин. След месец направих лабораторни изследвания на кръвта. Какво беше учудването ми, когато видях, че хемоглобинът ми е 130 единици, преди беше само 90! Тя започна да смуче чесън и стана фен на този метод, защото кашлицата постепенно изчезна."

Има много такива случаи на изцеление. Използвайки упорито тази рецепта, хората постигат много добри резултати.

Е, не ви струва нищо да опитате, защото чесънът е доказано здравословен и не може да навреди!

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес