Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства: Невероятни ползи от целината, които ще ви изненадат

29 август 2024, 14:35 часа

Едно от най-добрите и несъмнено ефикасни природни средства за нормализиране на кръвната захар е това с лимон и целина, за който ще научите в тази статия.

Още: Лек за стомаха и черния дроб: Ето как да го приготвите

Лек с целина и лимон при висока кръвна захар

Заедно тези продукти нормализират ефикасно нивата на кръвната захар и се борят с диабета. Това лекарство е 100% натурално и се приготвя само от две съставки.

Необходими съставки:

  • 300 грама целина
  • 6 лимона

Начин на приготвяне:

Измийте стръковете целина и ги настържете на ситно. Поставете я в тенджера и добавете пресен лимонов сок, затворете капака. Включете котлона и поставете голяма тенджера, пълна с вода. Когато водата заври, намалете котлона и поставете малката тенджера, в която е целината.

Дръжте във врящата вода за 2 часа, след което отстранете от огъня. Не отстранявайте капака, докато тенджерата не се охлади. След това изсипете течността в стъклен буркан и го затворете плътно с капак. Съхранявайте буркана в хладилника. Полученото количество може да се използва до два месеца.

Пие се по една лъжица всяка сутрин на гладно, половин час преди закуска. Два месеца след курса на лечението нивото на кръвната захар ще се нормализира. Ще се чувствате много добре и здрави.

Лимоните помагат за премахване на токсините, регулират теглото и подобряват храносмилането. Целината подобрява работата на бъбреците, движението на червата и кръвообращението. Трябва да се консумира редовно.

Лек с целина, магданоз и ябълка за пречистване на организма

Друга здравословна комбинация е тази с целина, магданоз и ябълка, която пречиства организма и дава енергия и жизненост.

Необходими съставки:

  • 8 стръка целина
  • 2 зелени ябълки
  • Китка магданоз

Начин на приготвяне:

Първо изцедете 4 стръка целина, след това добавете магданоза, ябълките и след това останалите парчета целина. Трябва да изпиете сока веднага, за да получите всички необходими хранителни вещества.

Още: 8 фантастични храни за понижаване на холестерола

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес