Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Повече енергия: Полезни и здравословни закуски

06 октомври 2024, 11:24 часа

Закуската често се пренебрегва от много хора, но ако се прави правилно, тя може да бъде фантастичен източник на хранителни вещества и истинско спасение за деня. Тези, които работят в офис, със сигурност могат да потвърдят, че една малка вкусна хапка ви помага да се справите с работата по-леко. Независимо дали е сутрин или следобед, една закуска може да осигури повече енергия, полезна почивка и наслада за сетивата. Има обаче добри и лоши начини да се закусва, като вторият може да се окаже дори опасен.

Микс от ядки и сушени плодове

Спестете пари, като си донесете торбички с домашно приготвена смес от ядки и я персонализирате с любимите си сушени плодове. Здравословните мазнини, фибрите и протеините са чудесна закуска при работа на бюро.

Още: Лекар: Яжте ги всеки ден на закуска, тези храни нормализират кръвната захар, здравен съвет за деня, 5 октомври

Печен нахут

Домашно приготвени или купени от магазина, те са лесни за пренасяне и съхранение, тъй като можете да ги държите на стайна температура. Нещо повече, те осигуряват вкусни протеини.

Пълнозърнести крекери

Ако намерите подходящите крекери с фибри и от пълнозърнесто тесто, те могат да бъдат здравословен начин да задоволите желанието си за хрупкава храна.

Още: Тайната на дълголетието на японките: Ето какво ядат на закуска

Вегетариански мъфини

Повечето хора забравят, че печените продукти ще останат годни за консумация за около седмица, ако се съхраняват в херметически затворен контейнер. Скрийте малко тиквички и моркови в мъфините и не се чувствайте гузно заради следобедното си лакомство.

Снимка: iStock

Още: Коя е най-полезната закуска през есента

Енергийни топчета

Можете да си ги купите, но също така е много лесно да си ги направите сами. Опитайте да смесите фурми, орехи, какао на прах и малко еспресо за допълнителна свежест.

Пуканки

Ако си купувате здравословни пуканки в пликчета, без допълнителна сол и захар, можете да похапнете значително количество, тъй като са толкова ефирни, а и са неочакван източник на фибри, предава БГНЕС.

Още: Лекар: Това е закуска №1 за хора с високо кръвно, здравен съвет за деня, 25 септември

Плодов чипс

От дехидратирани резени ябълка или круша се получава фантастичен чипс, който обикновено е сладък, без да се добавя захар!

Оризови бисквити

Оризовите бисквити са идеалният вариант за всякакъв вид сандвичи, тъй като са леки и с нежен вкус. За да задоволите желанието си за сладко, опитайте с малко ядково масло и мед. 

Още: Меки пирожки със сирене от тефтера на баба

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес