Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрият спорт за изгаряне на калории

19 юли 2021, 17:17 часа
Реклама

Отслабването по време на спорт е основната цел на много спортисти, които се събират в спортни зали и спортни клубове в търсене на подобряване на физическото си състояние. Намирането на всяка цена на спорта, който изгаря най-много калории е приоритет на тези, които искат да отслабнат и да видят в цифри по-късно какво са постигнали. Поради тази причина и с намерение да изясним колко калории са изгорени във всеки спорт, подготвихме това ръководство.

Реклама

Сега ще анализираме спортовете, които изгарят най-много калории и тези, които следователно са предпочитаните модалности на тези, които искат да отслабнат . 

Стойностите, които са изложени по-нататък, са напълно ориентировъчни, тъй като всеки профил на човек представлява различен разход на калории. Стойностите са за час тренировка и за спортна модалност. 

Тичане

Не е необходим експерт, който да знае, че бягането е един от най-използваните спортове за отслабване . Бягането изгаря много калории и въпреки че данните варират много в зависимост от интензивността на сесията, при средно високо темпо можете да изразходвате 700-800 калории на час тренировка. Тичането с по-високи темпове и с по-висока интензивност може да доведе до калорични разходи, близки или по-големи от 1000 калории на час .

Колоездене

Колоезденето е спорт за който се привързват много хора, които първоначално се стремят да отслабнат. Спорт, който предоставя безброй ползи за здравето и който адаптира колкото се може по-малко условия за всички профили на спортисти. Играта с фактори като средна скорост , мощност , неравномерност или разстояние ще ни позволи да постигнем различни цели.

Тъй като всеки човек и всеки организъм са различни, определянето на колко калории са изгорени по време на каране на велосипед не е толкова лесно, колкото може да изглежда. Въпреки всичко се предвижда, че в случай на колоездене по пътищата посочените калорийни разходи могат да варират между 400 и 1000 калории на час. 

Плуване

Плуването е друг прекрасен спорт. Липсата на изпотяване кара много хора да мислят, че плуването не изгаря мазнините. Сериозна грешка. Плуването е един от най-пълноценните спортове, които съществуват и един от най-малко агресивните от обща гледна точка . Плуването има големи ползи за тялото и обикновено е посоченият спорт за започване на период на възстановяване след контузия. Редувайки различните стилове, можем да тонизираме и укрепим мускулите на гърба, ръцете, раменете и гърдите . Един час плуване може да изгори до 1100 калории. 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес