Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Това е най-полезната храна за белите дробове, яжте по 30 гр на ден от нея

25 октомври 2024, 19:25 часа

Балансираната диета играе важна роля по отношение на запазването на доброто здраве на белите дробове. Включването на някои храни в нея помагат за защита на сдвоения орган от куп проблеми.

Най-добрият продукт за белите дробове 

Пулмологът д-р Елена Питиримова споделя, че за да подобрите здравето на белите дробове, трябва да ядете масло всеки ден. Маслото е източник на животински мазнини, витамини и минерали, които са необходими за здравето на коментирания орган.

Ако консумирате продукта редовно, можете да възстановите белите си дробове и да ги предпазите от всякакви инфекции. Маслото също така насърчава по-добрия синтез на слузта, натрупана в белите дробове.

Какво да ядем за здрави бели дробове?

За да получите желания резултат, е достатъчно да ядете до 30 г масло на ден, тъй като то е много калорично, съветва лекарят.

Други ползи за здравето от маслото 

Маслото съдържа витамини A, B, C, D, E, които са много важни за здравето и красотата на косата и кожата ни. Консумирайки малко количество масло всеки ден, можете да забравите за сухата кожа и матовата коса.  

Витамин А, който се съдържа в маслото, ще помогне за заздравяване на рани и облекчаване на възпалението. В допълнение, маслото действа като естествен лубрикант, покривайки стените на стомаха. 

Маслото осигурява допълнителна енергия и топлина, като всяка животинска мазнина, която влиза в тялото с храната. 

Млечните мазнини подпомагат обновяването на мозъчните клетки, ускоряват мисловните процеси и повишават вниманието.

Топлото мляко с мед и масло има омекотяващи, антисептични и противовъзпалителни свойства. Маслото, което се произвежда от натурално мляко по технология, запазва всички полезни вещества и витамини в състава си - то помага за бързо възстановяване.

Мед с масло - това са два продукта, които работейки в тандем ефективно премахват първите признаци на настинка и помагат в борбата със сухата и влажната кашлица.

Витамин D, съдържащ се в маслото, има цял набор от полезни свойства, включително подобряване на настроението, паметта, концентрацията, централната нервна система и съня. Омега-6 киселината стимулира мозъчната функция, а триптофанът, съдържащ се в млечните мазнини, насърчава производството на серотонин. Млечните мазнини също участват в обновяването на мозъчните клетки и повишават вниманието, поради което маслото е особено полезно за ученици и хора, занимаващи се с умствен труд.

Маслото съдържа лауринова киселина, която има противогъбични и антимикробни свойства. Ако го консумирате редовно, ще намалите вероятността от заразяване с такива инфекции или ще ускорите възстановяването от съществуващи заболявания.

3 симптома с краката, които издават проблеми с белите дробове

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес