Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: С тази напитка червата ви ще работят като часовник

02 юли 2024, 09:59 часа
Реклама

Тази вкусна и лесна за приготвяне напитка бързо ще ви помогне да се справите със запека, ленивите черва и затлъстяването. Можете да загубите до 4-5 кг за един месец, особено ефективно тази напитка се бори с мастните натрупвания около корема, според руския ендокрнолог д-р Елена Сюракшина. Цялата тайна е в основните съставки на коктейла: сини сливи и кефир.

Напитка за отслабване и редовни черва

„Научните изследвания показват, че яденето само на 50 грама сини сливи дневно в продължение на три седмици ще увеличи честотата на изхожданията“, обяснява ендокринологът Сюракшина.

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Ако приготвите коктейл от кефир на базата на сини сливи и кефир, ефектът му ще се засили поради способността на тази млечна напитка да възстановява чревната микрофлора и да потиска гнилостните процеси. 

„Пример за полезни продукти при чревна дисбиоза: смути от банан или сини сливи, приготвено с кефир“, е препоръката на диетологът Марият Мухина към тези, които искат да намалят талията си.

Необходими са ви следните продукти:

  • 5−7 бр. сини сливи;
  • 1 чаша кефир;
  • 1 супена лъжица ленено масло;
  • 2 супени лъжици овесени ядки.

Процедура за приготвяне на напитката:

  1. Прекарайте сините сливи през блендер.
  2. Комбинирайте кефир, ленено масло и овесени ядки в голяма чаша.
  3. Добавете сини сливи.
  4. Получената смес разбийте отново с пасатор.

Консумирайте напитката сутрин на празен стомах в продължение на месец, резултатите няма да закъснеят. Само за 4 седмици теглото ще падне до 5 кг, а талията ще намалее с 3 см. Препоръчителната доза от тази напитка за възрастен е 200-400 мл на ден.

Ползи от кефира

Кефирът е полезен за стомашно-чревния тракт: той съдържа полезни микроорганизми, които имат положителен ефект върху храносмилането и помагат при стомашно-чревни заболявания. Консумацията на пробиотици (намиращи се в големи количества в кефира) помага при диария, както и при храносмилателни проблеми, причинени от антибиотици и възстановяване след курс на антибиотици.

Поради антибактериалните си свойства кефирът се препоръчва при стомашно-чревни разстройства, причинени от бактерията Helicobacter pylori, като язва на стомаха и дванадесетопръстника. Освен това кефирът трябва да се пие при заболявания като синдром на раздразнените черва, улцерозен колит и болест на Crohn.

Лекар: 1 щипка от това и ще забравите за проблемите с червата

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес