Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кардиохирург: Ако консумирате тези 4 неща, вече сте подписали смъртната си присъда

22 септември 2024, 17:39 часа

Доктор Джеръми Лондон разкрива 4-те най-големи риска за здравето на сърцето, единият е течна отрова, вторият унищожава цялото тяло, а третият е най-опасният.

Когато прочетете информацията, че всяка година в Европа около четири милиона души умират от сърдечно-съдови заболявания, което представлява удивителните 45 процента от всички смъртни случаи, става ясно колко тревожна е ситуацията и че е изключително важно да се грижим за здравето на сърцето.

Вижте още: 8 неща, които трябва да знаете за кестените преди да ги консумирате

И това няма да стане от само себе си и затова е необходимо да се вземат драстични мерки, но много хора не са готови да го направят.

Сърдечният хирург д-р Джереми Лондон изброява четири неща, които избягва на всяка цена, защото е доказано, че съкращават живота.

Пушенето

Лекарят казва, че пушенето е "най-лошото нещо, което можете да причините на тялото си". „То разрушава белите дробове, причинява рак на белите дробове, високи сърдечно-съдови рискове, инфаркти и инсулти. Не пушете", казва Лондон.

Алкохол

Д-р Лондон казва, че е спрял напълно алкохола и не съжалява.

"Вашето тяло, вашите правила, вие решавате. Алкохол. Съжалявам да ви го кажа, но той е отровен. Токсичен за всяка клетка в тялото ви" - казва лекарят и добавя:

"За мен лично премахването на алкохола от живота ми беше може би едно от най-трансформиращите решения, които взех в зряла възраст"

Газирани напитки

Harvard Health съобщава, че хората, които пият повече от пет сладки безалкохолни напитки седмично, са по-склонни да развият някои от ранните признаци на сърдечно заболяване в сравнение с хората, които пият само една.

"Безалкохолни напитки, течна смърт. Просто не ги пийте. Точка." - казва Лондон.

 

Вижте още: Кестени - как влияят на кръвна захар и могат ли да се ядат от диабетици

Хляб и тестени изделия

"Четвърто, избягвайте хляба и тестените изделия. Избягвайте рафинирано брашно и пшеница. 80 процента от контрола на теглото е диета и 20 процента са упражнения. Гарантирам, че можете да ядете повече, отколкото можете да спортувате. Така че внимавайте какво слагате в устата си", заключи д-р Лондон.

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес