Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3-те най-добри продукта за лице, които премахват акне

29 юни 2022, 08:15 часа
Реклама

Акнето е често срещан проблем на кожата, който може да се окаже доста труден за премахване. Подбирането на правилна грижа за кожата е от изключително значение за справянето с кожните проблеми. Подбрали сме трите продукта, които трябва да изпробвате при проблеми с акнето.

1. Почистващ продукт с азелаинова киселина

Тази съставка присъства във все повече продукти, лекуващи хиперпигментация и акне. Азелаиновата киселина облекчава зачервяванията и има антибактериални свойства.С поред д-р Дж. Зайхнер, блокира хиперпигментацията и заличава тъмните петна в следствие на обриви. Безопасна е за всички типове кожа и е много добро решение за избелването на тъмните петна.

2. Серум с ниацинамид

Ниацинамидът има много ползи за кожата: минимализира порите, успокоява кожата, хидратира и засилва защитната ѝ функция. Също така, според дерматолога Шари Марчбейн, той подпомага за избледняването на тъмните петна и регулира отделянето на себум от кожата. Трябва също да бъдете внимателни, когато използвате ниацинамид в комбинация с витамин С. Оставете да минат 15-30 минути и след това използвайте следващия продукт. Така кожата има малко време за нормализиране на pH.

3. Крем със салицилова киселина

Салициловата киселина има омекотяващо действие и отстранява мъртвите клетки от повърхността, без да засяга по-дълбоките слоеве на дермата. Продуктите, които я съдържат, имат пилинг ефект, който обновява кожата и я прави по-сияйна и здрава. Заради противовъзпалителното си действие, тази киселина помага за намаляването на инфекцията, предизвикала появата на акне.

Никол Караиванова
Никол Караиванова Отговорен редактор
Новините днес