Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 напитки, които всеки диабетик трябва да пие за дълголетие

13 април 2023, 14:59 часа

Всеки диабетик, който успешно контролира диабета, може да води пълноценен живот и да достигне дълголетие.

Диабетът се диагностицира при голям брой хора по света. С него се сблъскват хора от всички възрасти. Тези, които са диагностицирани с това заболяване, трябва да обърнат внимание не само на храните, но и на напитките, които консумират. Порталът " Медицинска информационна мрежа " посочва трите най-добри напитки за тези, които страдат от диабет.

1. Билкови чайове

Билковият чай е отличен избор за хора с инсулинови проблеми. Тази напитка е не само здравословна, но има и приятен вкус. Много билкови чайове имат сладък вкус, но не повишават нивата на кръвната захар. В допълнение, те са в състояние да намалят възпалителните процеси в тялото, което също има положителен ефект върху състоянието на диабетиците.

Лекар: Това е най-добрата подправка за диабетиците

2. Кафе

Проучванията показват, че пиенето на кафе може да намали риска от развитие на диабет тип 2. Важно е кафето да е без захар. Кремообразните кофеинови напитки също не се препоръчват, ако имате диабет. Най-добрият избор е чисто черно кафе.

3. Зеленчукови сокове

Повечето плодови сокове съдържат голямо количество захар. Затова е най-добре да ги замените със зеленчуци. В краен случай можете да направите смес - вземете малко листни зеленчуци и добавете малко плодове към тях. Тази напитка ще се окаже не само полезна, но и вкусна.

Могат ли диабетиците да ядат шоколад - ето какво разкри лекар

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес