Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За Барселона ще е по-евтино ако не се мести от Ноу Камп

21 януари 2014, 17:37 часа
Реклама

Преди няколко дни от ръководството на „Барселона“ съобщиха, че ще им излезе по-евтино ако не се местят от „Ноу Камп“, а по-скоро предприемат действия по реконструирането на съоръжението.

Реклама

Според тях увеличаването на капацитета на стадиона им на 105 000 зрители ще струва около 600 млн. евро.

Ако и когато на плановете бъде дадена „зелена светлина“ се предвижда работата да започне през 2017г. и да приключи до 2021г. През това време обаче „Барселона“ ще продължи да играе мачовете си на „Ноу Камп“. Освен повече места ще бъде осигурен и покрив за всички зрители.

„Това бе много важно решение за клуба – вероятно най-важното за последните 50 години. Предложенията за нов стадион на друго място освен, че ще струва много скъпо, но може и да постави клуба в положение на финансов колапс и да извие ръцете на бъдещи ръководства. Решението бе много важно, а принципно и двете предложения бяха много атрактивни, но се спряхме на варианта да си останем тук – на „Ноу Камп“, коментира президентът на клуба Сандро Росел.

Според него тази реконструкция на стадиона ще носи допълнително десетки милиони на сезон, като голяма част от този приход ще е от правата за името на стадиона.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес