Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белингам върна Англия от отвъдното! "Трите лъва" възкръснаха на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

30 юни 2024, 21:38 часа

Реклама

Англия възкръсна на Европейското първенство по футбол в Германия! На стадион „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен "трите лъва" постигнаха драматичен успех с 2:1 над Словакия и се класираха за четвъртфиналната фаза на надпреварата. Големият герой за тима на Гарет Саутгейт се казва Джуд Белингам.

Халфът на Реал Мадрид реализира красиво изравнително попадение със задна ножица в 95-ата минута, за да се стигне до продължения. Още в началото на първото Хари Кейн вкара и осъществи обрат. Преди това Иван Шранц бе открил резултата в 25-ата минута. 

Фил Фоудън също се разписа, но ВАР отмени гола заради засада. Деклан Райс пък уцели греда в заключителния четвърт час на сблъсъка. Така Гарет Саутгейт, който е критикуван от мнозина за страхливия футбол, който изповядва, бе спасен от звездната си селекция.

Задна ножица в 95-ата минута спаси Англия от резил

Срещата стартира във високо темпо и с опасни положения пред двете врати. Остро центриране в наказателното поле на островитяни не намери своя адресат, а в другата половина Трипиер разочарова с крайно неточен шут. Марк Гехи се отчете с много важна намеса в отбрана за англичаните, чиято защита обаче бе матирана в средата на първото полувреме.

ОЩЕ: ЕВРО 2024: Духът на Гарет Саутгейт се е вселил във Винченцо Монтела! (ВИДЕО)

Атака по учебник даде аванс на Словакия

Словаците организираха контраатака като по учебник. Стрелец изведе Шранц, който отбеляза третото си попадение в турнира за 0:1. До почивката "трите лъва" опитаха да натиснат. Те обаче така и не създадоха 100%-ов голов шанс. Възпитаниците на Гарет Саутгейт показаха друго лице на старта на втората част.

Англия

Англия изравни, но ВАР се намеси и отмени гола

В 50-ата минута Хари Кейн даде хубав диагонален пас към Трипиер, който центрира за Фил Фоудън. За аса на Манчестър Сити остана лесната задача да засече от близка дистанция. Той го стори, но ВАР се намеси и отмени попадението заради засада. Малко по-късно няколко сантиметра разделиха отбора на Франческо Калцона от удвояване на аванса.

ОЩЕ: Нидерландия, Гарет Саутгейт и Кристиано Роналдо са разочарованията на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Словакия за малко да вкара от центъра, Райс уцели греда

Давид Стрелец се възползва от грешка в разиграването на съперника и стреля от центъра, ала не намери целта. В 77-ата минута Хари Кейн отправи опасен удар с глава в аут. След 180 секунди Деклан Райс разтресе страничния стълб на Мартин Дубравка.

Англия възкръсна със задна ножица на Джуд Белингам!

Тъкмо когато всичко изглеждаше решено, блесна геният Джуд Белингам. Звездата на Реал Мадрид засече от въздуха със задна ножица и възстанови паритета, за да екзалтира феновете на островитяни и прати мача в продължения. Още в началото на първото Хари Кейн се озова на точното място и изведе Англия напред. В 104-тата минута Петер Пекарик пропусна най-чистото положение за словаците.

ОЩЕ: Вирусът „Саутгейт“ и „затапеният“ Роналдо: Скандална прогноза за шампион на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес