Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дузпа в 97-ата минута донесе успеха на Барселона срещу Селта (ВИДЕО)

17 февруари 2024, 22:26 часа
Реклама

Барселона доста се измъчи, но успя да победи Селта Виго като гост в двубой от 25-ия кръг на Примера дивисион. Мачът завърши при резултат 2:1 за „каталунците“ като големият герой за тима на Шави Ернандес бе Роберт Левандовски, който реализира и двете попадения за своя отбор. Победният гол пък падна в 97-ата минута от дузпа.

Реклама

Барса поведе в самия край на първата част

Преди почивката двата тима имаха положения за гол, които обаче така и не оползотвориха. Барселона обаче бе по-настоятелният отбор и все пак стигна до попадение в последната минута на първата част. Тогава Ямал намери отлично Роберт Левандовски и полският голмайстор не остави никакви шансове на стража на домакините.

Левандовски изпорти дузпа, но после се поправи

Win. ✅

Posted by FC Barcelona on Saturday, February 17, 2024

Селта отговори на предизвикателството и още в началото на второто полувреме стигна до изравнителен гол. Той бе дело на Яко Аспас, който се възползва от добро подаване на Мингеса. В третата минута на даденото от съдията продължение на мача Барселона получи дузпа, след като Белтран извърши грубо нарушение срещу Ямал.

Зад топката застана Роберт Левандовски, който стреля, но ударът му бе спасен от стража на домакините. Оказа се обаче, че вратарят не е бил на голлинията и дузпата трябваше да бъде пребита. При втория опит Левандовски преодоля Гуаита и донесе успеха на своя отбор.

Ла Лига, 25 кръг

Атлетико Мадрид – Лас Палмас 5:0

Осасуна – Кадис 2:0

Селта Виго – Барселона 1:2

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес