Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КНСБ: Лъжат ви - ПП-ДБ и ГЕРБ са обещали да вдигнат корпоративния данък на 15% от 1 януари

12 май 2023, 13:08 часа • 3891 прочитания

"Може би тази седмица ще имаме правителство. ПП-ДБ и ГЕРБ казват, че няма да пипат данъците. Ще ги пипат и още как. Обещали са го вече. В момента ви лъжат. Още от 1 януари 2024 г. корпоративният данък ще е 15%. Поели сме го този ангажимент. Големите корпорации ще ни принудят да го направим."

Това обяви директорът на КНСБ Пламен Димитров по време на "Форум за прогресивни леви решения", организиран от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, предава репортер на Actualno.com.

Димитров посочи, че въвеждането на необлагаем минимум за всички би дало възможност за по-справедливо облагане и ръст на максималния осигурителен доход, за да може максималната пенсия да го следва.

"В момента Асен Василев направи абсолютна идиотщина. За да бъде максималната пенсия в този размер, максималният доход трябва да стане 5600 лева. Затова ние призоваваме за нулева ставка за минималната работна заплата и минимална ставка за всички доходи", каза още Димитров.

ОЩЕ: КНСБ настоя за увеличаване на данъци и заговори за нови

Иначе форумът е по инициатива на евродепутатът Петър Витанов. На събитието присъстват стотици видни социалисти от цялата страна, сред които Сергей Станишев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите Атнас Пеканов, Явор Гечев, Весела Лечева, Крум Зарков, областни управители, кметове и бивши депутати. Целта на събитието бе да се обсъдят прогресивните идеи за намаляване на неравенствата, достойно заплащане и битката с цените в основен акцент в дебата по приемането на бюджета.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес