Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези цветове ще направят дома ти по-просторен

22 март 2021, 19:45 часа
Реклама

Не всеки има възможност да си позволи да живее в по-голямо жилище. Това не значи, че не можете да го направите такова. Има много начин, чрез които може да усвоите максимално пространството и пак да живеете подредено, радвайки се на уют. Един от тях, който предлагат дизайнерите, е свързан с цветовете. Някои от тях имат силата да направят дома визуално по-широк. Боядисвайки стени в тях и купувайки мебели в тези тонове, може да придадете невероятно красив и просторен вид на жилището си.

Светли нюанси – става дума за неутралните и по-бледи цветове и тонове на розово, лилавото, ризидавото и т.н. Изключително подходящи за създаване на задушевна атмосфера, топлина и уют. Тези цветове помагат за разтоварване на нервната система, могат да ви отърват от стреса и тревожността. Колко по-земен и светъл е цветът, толкова по-просторно ще изглежда жилището. Много нежни и красиви, те ще ви избавят от мрачните мисли.

Тъмни нюанси – ако все пак искате да виждате цвят, щом се приберете у дома, може да постигнете страхотен ефект и с тъмни тонове. Възможностите ви се простират до тъмнозелено, тъмносиньо, тъмнобежово и т.н. Изглеждат много стилно, създават елегантна обстановка, в която всеки би се чувствал изключително комфортно. Дават възможност за поставяне на определени акценти в същия свят. Например може да съчетаете стената с лампата на шкафчето. Невероятно ефектна комбинация, която ще възхити гостите ви. Ако заложите на по-тъмен цвят, се уверете, че до стаята достига слънчева светлина, за да се чувствате добре през деня.

Синьо-зелено – нюансите на тези цветове създават аристократична обстановка и усещане на образцов дом. Едновременно с това осигуряват спокойствие, съдействат за освобождаване на напрежението и постигането на пълен уют. Това са светли нюанси, които ще накарат жилището да изглежда по-широко. Щом се приберете, ще попаднете в една магическа и много красива обстановка, която ще ви разтовари само след няколко минути. Това е силата на тези цветове.

Студени цветове – тук говорим за изчистен стил и цветове като бяло, слонова кост, мръснобяло, яйчена черупка, светлосиво и други. Те се свързват с чистотата, изискаността и разбира се – с по-голямото пространство. Могат да придадат на дома ви нежна, но и стилна атмосфера. Аранжирайте с подходящи цветни и свежи акценти и може да превърнете всяка стая като излязла от корица на списание за интериорен дизайн. Необходимо да добавите щипка въображение и прекрасното си усещане за стил. Бързо ще се ориентирате и ще превърнете жилището си в по-голямо, по-красиво и по-уютно място за живеене.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес