Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-популярните спортни класове за 2023?

28 март 2023, 17:54 часа
Реклама

С идването на пролетта много от нас се насочват към водене на по-активен начин на живот. Тренировките вкъщи не винаги са добър вариант, защото са еднотипни, може да нямаме достатъчно място и подходяща екипировка, или съседите от долния етаж да недоволстват. Водените групови тренировки, могат да бъдат много по-стимулиращи и разтоварващи от гледането на екран.

Ако тепърва навлизате в спорта или пък сте вече опитен ветеран, когато става въпрос за фитнес класове, подбирането на подходящия за вас може да бъде трудна задача. Всеки от тях е различен, за това трябва да знаете какво ползи точно може да ви даде и какви са вашите приоритети – било то кардио, гъвкавост, издръжливост или друго.

Подготвили сме класация на четирите най-популярни групови спортни класове за 2023. Открийте кой е най-подходящия за вас!

1.    Зумба

Няма спор, че Зумба класовете преобръщат представите за обикновена тренировка, заменяйки скучните еднотипни упражнения със забавна ритмична аеробика, след която няма как да не се чувствате енергизирани! Тя е перфектния начин за горене на калории, като съчетава бавни и вдигащи пулса движения, в атмосфера наподобяваща по-скоро парти отколкото тренировка.

От ключово значение е да не се притеснявате за предишния си танцов опит или това колко пластични сте, важното е да сте активни и да се забавлявате! Разбира се, подберете подходящи дамски спортни долнища в онлайн магазин Ardi Sport, с които да се движите свободно и да се чувствате комфортно по-време на тренировка. Ако обичате да танцувате, да сте сред хора и музика, Зумбата ще бъде най-добрия избор за вас.  

2.    Пилатес

Това е нежен, но изключително ефективен фитнес клас, който ще подобри стойката и гъвкавостта ви, без да ви излага на риск от контузии. Движенията са бавни и премерени, за да изградите тонизирана и издължена мускулатура.

Пилатесът бива често подценяван, когато става въпрос за тренировки, но определено заслужава да попадне под светлината на прожекторите. Джоузеф Пилатес, създателя на тази концепция, е изградил този метод с идеята да помогне на хора с проблеми със стойката, гръбначни изкривявания и да използва поддържащата скелетна мускулатура в пълния ѝ потенциал.

Този клас включва дихателни упражнения, увеличава издръжливостта на гръбните и коремните мускули. Това може да доведе до подобрена стойка, както и намаляване на гръбначната болката, тази в тазобедрената става и склонността към бъдещи наранявания. Вашата гъвкавост, подвижност и баланс ще се увеличат значително с редовни Пилатес тренировки. Рискът от нараняване, докато се наслаждавате на този тип упражнения, е невероятно нисък, а за сметка на това, позитивите са многобройни и ключови за целите на много от нас!

3.    Йога

Разбира се, Йогата подобрява вашата сила, гъвкавост и мускулна издръжливост, но това са само физическите компоненти, които тя засяга. Доказано е, че редовната Йога практика помага за подобряване на настроението и психическото ви здраве, като същевременно намалява количеството стрес, което изпитвате. Йогата може да помогне за контролиране на тревожността и е свързана с отстраняване на възпаленията в тялото ви. Тя ни прави по стабилни и балансирани не само физически, но и психически, възползвайки се от добродетелите на медитацията, като част от нашата фитнес рутина.

Йогата е галантен начин да тренирате тялото си, без да натоварвате много сърцето и ставите. Като се движите през различните по трудност пози с дълбоки, умишлени вдишвания, вашата спортна култура, гъвкавост и кръвообращение ще се подобрят. Включително и качеството на вашия сън и емоционалното ви състояние. И накрая, докато се вслушвате в сигналите на собственото си тяло, рискът от нараняване в класа по Йога също е наистина нисък.

Без значение какъв вид групови спортни класове търсите, ще получите страхотна тренировка, което и от нашите три предложения да изберете. Всяко от тях има своите преимущества, така че подредете своите приоритети, проверете кой е най-подходящия клас за тях и се запишете още днес! Или пък, защо не пробвате всеки един и не видите кой ще ви допадне най-много от първо лице? Активният начин на живот не бива да е монотонен и по принуда. Която и групова тренировка да решите да посетите, сигурни сме, че ще се радвате, че сте го направили!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес