Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Източник на красота и здраве - с какво е полезна чистата питейна вода?

03 октомври 2021, 16:05 часа

Съставът на водата е много прост. Повече от 80% от земята е покрита с вода. Понякога човечеството приема такава ценна течност за даденост, без да мисли за прекрасните ѝ свойства. Много често можете да чуете неоснователни твърдения, а понякога и легенди за ползите от водата.

Реклама

Ако мислите, че човек е 60% вода, тогава е лесно да разберете какво ще бъде здравословното състояние, ако пиете нискокачествена течност. Напротив, чистата вода допринася за правилното действие на вътрешните органи и детоксикацията на цялото тяло.

Вода и красота

Водата участва активно в образуването на нови клетки и поради това органите и системите на тялото функционират хармонично. Водата има важна роля за външния вид на кожата, косата, лигавиците на човек.

Всяка дама, която иска да остане красива и да се чувства здрава, трябва да пие достатъчно вода. Тогава почистващата система ще функционира правилно, а красотата и еластичността на кожата зависи от това, от количесвото вода, което се пие. Няма да има обриви, бръчки, пърхот и други проблеми. Ежедневният прием на течности ще облекчи преждевременните бръчки и отпуснатата кожа.

Също така, липсата на вода води до влошаване на състоянието на косата (чупливост, счупени краища и т.н.).

Тези, които държат на фигурата си, трябва да пият повече течности. Животворящата влага разгражда мазнините и задейства червата, което значи, че излишни килограми няма да има и силуетът ще остане елегантен.

Колкото и да е странно, хората често пренебрегват такова просто и евтино средство за поддържане на красотата и здравето. Много хора предпочитат да заменят водата с чай или кафе. Но вкусното и ароматно кафе не е заместител на водата, освен това, имайки малко диуретично свойство, напитката отнема течността от тялото.

имаме предвид чая, учените са открили, че той е толкова полезен и ценен, колкото и чистата вода. Независимо от това, чаят има ивестен отрицателен ефект върху функционирането на вътрешните органи, така че пречистената вода се счита за идеална напитка.

Как да пием вода правилно

Всяка сутрин, веднага след събуждане, на гладно трябва да изпиете чаша вода. Дневният обем на течността трябва да бъде най -малко 8 чаши.

За поддържане на водния баланс е подходяща само пречистената вода с добро качество и в никакъв случай газирана. Различните сокове, плодови напитки и чайове не запълват необходимия обем течности. Няма нищо по-добро за човек и неговото здраве от просто чиста вода.

За да сте в добро здраве и красиви, е важно да се консумира постоянно вода. И най -важното, не забравяйте, че течността трябва да бъде с отлично качество, защото от това ще зависи не само здравословното състояние, но и външният вид.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес