Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 правила за бельото, които ще ви помогнат в горещото време

02 юли 2024, 05:55 часа
Реклама

Лятото е много горещо. Има дни, когато не ти се иска да излизаш навън и единственото, което можеш да направиш, е да посегнеш към дистанционното за климатика. Ето няколко съвета как да изберете подходящото бельо, което ще ви помогне да се чувствате по-комфортно в жегата.

Още: Топлинен удар: Увреждане на тялото и незабавно лечение

Носете бикини тип „хипстър“ с широки рокли

Ако роклята е широка и свободно падаща, можете да носите почти всякакъв вид бельо под нея. Може да изберете по-скромни стилове, като хипстъри. Ако духне вятър, няма да бъде голяма работа. Хората няма да видят твърде много от голата ви плът.

Носете шорти, за да предотвратите триенето на бедрата

Онлайн можете да намерите много опции за всякакви вкусове и бюджети. Тези шорти могат да бъдат изработени от чист памук и да се усещат много леко на кожата. Те са удобни за носене под дълги рокли.

Изберете бельо в светли цветове

Светлото бельо е по-подходящо за горещо време. Бялото отразява светлината, докато тъмните нюанси я абсорбират. Лъчите на слънцето могат да проникнат през свободната тъкан, така че светлото бельо ще ви държи малко по-хладно.

Също така, ако може, избирайте памучни тъкани. За облекло като това на Марго Роби, по-добре е да носите светло бельо, защото роклята прилепва плътно на бедрата. Това може да ви накара да се чувствате „изгорели“, а тъмното бельо ще го влоши.

Няма нужда да носите бельо, ако не искате

Бельото е удобно и хигиенично. Но ако носите дълга пола, не е необходимо да носите бельо изобщо.

Обаче, ако носите тесни дрехи, като дънки, трябва да сменяте бельото си по-често. Понякога дори няколко пъти на ден. Гинеколозите обясняват това с факта, че в такива дрехи се потим повече, бельото се овлажнява и затова трябва да го сменяме.

Нанасяйте дезодорант не само под мишниците

Ако сутиенът ви се впива и разтрива, най-лесното нещо е да го изхвърлите и да си купите нов. Но преди това може да опитате да решите проблема. Първо, никога не носете сутиен на мокро тяло, защото влагата може да го накара да се трие повече.

За да предотвратите впиването на сутиена, може да използвате дезодорант не само под мишниците, но и на места, където сутиенът докосва, например - около закопчалката или на презрамките. Може също да използвате дезодорант, за да спре триенето на краката по бедрата.

Сутиен без презрамки е страхотен вариант

През лятото носим отворени дрехи с тънки презрамки. Ако не се чувствате комфортно без сутиен, сутиен без презрамки е идеален. Той осигурява достатъчна подкрепа, но все пак ви позволява да носите отворени топове.

За по-големи гърди този вид сутиен също е подходящ. Просто изберете опции с повече кукички и плътно прилягане към тялото.

Може да носите еластични гащи под тесни рокли

Някои хора не искат да компрометират офис стила си през лятото. На работа може да носите обичайните вталени рокли, но с прашки. В такъв тип облекло очертанията на бельото могат да се виждат, така че е по-добре да изберете безшевно бельо. Може също да потърсите модели с леко оформящ ефект в талията, така че дрехите ви да изглеждат безупречно.

Още: 6 храни, които не трябва да купувате през лятото

Изберете боксерки с панталони

Ако тъканта е достатъчно плътна и не разкрива нищо, може изобщо да пропуснете бельото. Или да изберете бельо, което отговаря на формата на тялото ви, като боксерки, които напоследък станаха модерни.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес