Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изсипете 2 чаши овесени ядки в леген с вода и накиснете краката си - ще останете изненадани от резултата

13 декември 2023, 21:03 часа
Реклама

Овесените ядки са една от най-здравословните храни за нашето тяло. Богати са на витамини, минерали и фибри, които не само подхранват тялото ни, но и подобряват състоянието на кожата. Но малко хора знаят, че този продукт може да се използва и в грижата за краката. Какъв ефект ще получите само след една процедура?

Накисване на краката в разтвор с овесени ядки

Овесените ядки могат да бъдат закупени във всеки магазин (и те са евтини). Именно от този продукт можете да направите вана за крака. Има изключително полезни свойства - омекотява кожата, премахва мазоли и има антибактериално действие.

Най-голямото предимство на това лекарство е неговият омекотяващ ефект. Овесените ядки имат и ексфолиращи свойства. Подготвената по този начин кожа не само ще бъде готова за други процедури, но и ще абсорбира по-добре хранителните вещества от овлажняващите и подхранващите кремове.

Яжте овесените ядки с този плод, за да подобрите паметта си

Ако имате проблеми с мазоли по краката, ваната с овесени ядки ще улесни премахването им.

Този продукт е идеален и след посещение на басейн или сауна, тъй като има антибактериални свойства. Той има превантивен ефект по отношение на предпазването от трихофития и други инфекции, които лесно могат да се заразят на обществени места, пише руското издание Лента.

Как правилно да направите баня за крака с овесeни ядки?

Приготвя се бързо и лесно:

  • Изсипете две чаши овесени ядки в купа и ги залейте с вряща вода. Разбъркайте с лъжица и изчакайте няколко минути.
  • След това време, ако водата все още е твърде гореща, можете да добавите студена вода.
  • Когато ваната достигне приятна температура от 38-40°C, потопете краката си в нея поне за 20 минути.

Най-добре е тази процедура да се повтаря на всеки 2-3 дни до постигане на желаните резултати.

Вашата кожа ще се отпусне и омекне още след първата процедура. Също така много по-лесно ще се отървете от мъртвата кожа.

Освен това този продукт може да се използва веднъж седмично като превантивна мярка, както и след изморителен или активен ден – няма по-приятен начин за релакс.

Същият ефект има и накисването на краката в соден разтвор. За целта трябва да разтворите няколко лъжици сода в леген с вода. Киснете краката си 20 минути в разтвора. Той също помага при груба кожа, мазоли и гъбички по краката.

Още: Кардиолог: Яжте овесените ядки така, за да са полезни за сърцето

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес