Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадин Ангелов: Новата коалиция е готова за третия мандат

04 юли 2024, 21:35 часа
Реклама

Провалът на първия мандат е лошо за България. Ние не сме магьосници. Хората очакват да направим правителство, да се решават проблемите им, никой не говори за партии, заяви в "Още от деня" по БНТ Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Още: Митов: ПП-ДБ се превърнаха в опозиция на европейския дневен ред на България

По думите му трябва да се седне на една маса и да се говори за приоритетите на страната. "Очевидно е дошъл моментът да говорим за промени в изборното законодателство. Трябва да се намери изход от тази ситуация. Ключът да мине кабинетът "Желязков" беше в ПП-ДБ. Ако този кабинет не спазваше обещанията си, автоматично щеше да падне", допълни Костадин Ангелов.

Още: Как българите реагират на липсата на редовен кабинет? (ВИДЕО)

Според него може да се говори за деградиране на политическите субекти в парламента. "Трябва да има национално отговорни партии. Новата коалиция е готова за третия мандат - Костадинов разпореди на БСП, ПП-ДБ, на "Величие" и на ИТН как да гласуват, вероятно руското посолство им подава сигналите", добави Костадин Ангелов и отказа да коментира случващото се в ДПС.

Още: "На ГЕРБ не му се управляваше много, просто бяхме отговорни": Борисов обяви бойкот на всякакви нови преговори

Отбеляза, че сглобката реално си е била коалиция. "Все едно играем детска игра на пясъчника пред блока, третият мандат да отиде в ПП-ДБ е хипотеза, но дори и тогава Борисов ще направи всичко необходимо да загърби партийните интереси и личното его, за да се стигне до решение. България има нужда от стабилно правителство", каза още Костадин Ангелов.

Още: ПП-ДБ не са обсъждали какво ще правят, ако вторият мандат отиде при тях

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес