Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 4 юли 2024 г.

04 юли 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4 юли 2024 г.

"С ДОГАН ЩЕ СМЕ ЗАЕДНО": ПЕЕВСКИ ОБЕЩА ДА НЕ ИЗКЛЮЧВА ДЕПУТАТИ И ПОИСКА БЪРЗИ ИЗБОРИ (ВИДЕО)

ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

"ИМА НАПРЕЖЕНИЕ": СЪПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ДПС СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ЕДНОЛИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПЕЕВСКИ

В групата на ДПС има напрежение, защото колективните органи трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат споделени. Да се надяваме, че няма да има разцепление. Трябва да надделее разумът. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

ПЕЕВСКИ ДЪРЖИ С ДОКУМЕНТИ ДОГАН И БОРИСОВ: ГОВОРИ КОРМАН ИСМАИЛОВ (ВИДЕО)

Делян Пеевски е по-силен, защото държи с документи Доган и Борисов. Това заяви в предаването "Студио Actualno" Корман Исмаилов, коментирайки напрежението в редиците на ДПС. "Аз не допускам, че Доган и Пеевски ще се разберат. Пеевски е лидер на новото начало. И вече може би са стартирали много атаки към много фигури. Аз смятам, че Пеевски е по-силен", отбеляза анализаторът.

"НА ГЕРБ НЕ МУ СЕ УПРАВЛЯВАШЕ МНОГО, ПРОСТО БЯХМЕ ОТГОВОРНИ": БОРИСОВ ОБЯВИ БОЙКОТ НА ВСЯКАКВИ НОВИ ПРЕГОВОРИ

"Моята работа беше до вчера - победих категорично на изборите, а не ялово. Това "Борисов и Пеевски" вече рухна. Големите репортажи как сме купували "Величие" вече рухна. Показаха си вече лидера на новата сглобка Костадин Костадинов, той е новият Пеевски."

"КОСТАДИНОВ ИЗЗЕ БРУТАЛНО РОЛЯТА НА ПП-ДБ": КРИСТИЯН ШКВАРЕК В СТУДИО ACTUALNO (ВИДЕО)

"Нищо от това, което казваха анализаторите по студиата, не се случи". Така политикът, анализатор и председател на Фондация "Консервативно общество" Кристиян Шкварек коментира провала на проектокабинета "Желязков" с първия мандат.

ПП-ДБ НЕ СА ОБСЪЖДАЛИ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, АКО ВТОРИЯТ МАНДАТ ОТИДЕ ПРИ ТЯХ

Все още не е обсъждано какво ще правим, ако вторият мандат дойде при нас. Разбира се ще подходим държавнически и отговорно. Това каза Стоян Михалев от ПП-ДБ в ефира на Нова телевизия.

"ПОДПОРНАТА СТЕНА” НА АЛЕПУ Е ЗАКОННА: СЪДЪТ С ОКОНЧАТЕЛНО РЕШЕНИЕ 

"Подпорната стена", приличаща на хотел в местността Алепу на Шофьорския плаж край Созопол, е законно изградена. Това е окончателното решение на 5-членен състав на ВАС.

"СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ": СМЕТНАТА ПАЛАТА СРАВНИ СЪС ЗЕМЯТА РОДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Действията на Министерството на образованието не са достатъчно ефективни за постигане на качествено училищно образование в България. Това е изводът от одита на Сметната палата „Осигуряване на качеството на училищното образование“ за периода от 01.01.2019 г. до 30.06.2023 г.

РУСКИ НАПРЕДЪК НА ИЗТОК И ПРОБЛЕМ ЗА УКРАЙНА - НОВИ БРИГАДИ ИМА, ОРЪЖИЯ ЗА ТЯХ НЯМА (ВИДЕО И КАРТИ)

Украйна вече изглежда, че се справя с предизвикателствата с личния състав. Тя формира няколко нови бригади, но забавените и недостатъчни западни доставки на оръжие вероятно ще ѝ попречат да оборудва всички тези нови бригади. Навременната и подходяща западна помощ за сигурност продължава да бъде решаващ фактор за това кога и в какъв мащаб украинските сили ще могат да оспорват инициативата на бойното поле и да провеждат оперативно значими контраофанзивни операции в бъдеще, анализира американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

ГЛАС ОТ ЛАГЕРА НА ДЕМОКРАТИТЕ: БАЙДЪН ТРЯБВА ДА ОТСТЪПИ, КАМАЛА ХАРИС Е ЕДИНСТВЕНИЯТ НИ ШАНС

 

Никога не съм бил фен на Камала Харис. Бях откровен критик на кандидатурата й за номинация за президент на Демократическата партия през 2020 г., с което си спечелих гнева както на тогавашния й говорител, така и на онлайн феновете на Харис.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес