Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща в интериора на дома, които показват алчност и бедност на стопанина

31 януари 2023, 12:24 часа

Отървете се от тези елементи, за да направите дома си да изглежда по-хармонично.

Интериорът издава вкусовете на собственика на апартамента, неговия характер, навици. В малките неща може да се каже, че семейството е свикнало да живее в бедност, дори ако това изобщо не е така, или да спестява домакински и необходими неща. Не искате да бъдете известни като алчни? Отървете се от тези атрибути и защитете авторитета си.

Изтривалка за входната врата

Тази част не издържа дълго, тя е истински прахоуловител. Преди това килимчетата трябваше да скрият драскотини и пукнатини в пода, да скрият несъвършенствата. Но сега те изглеждат остарели, развалят дори най-внимателния интериор и поевтиняват целия образ на апартамента.

9 интериорни решения, които да избягвате през 2023 г.

Завеси вместо врати

Завесите между стаите, изработени от мъниста, текстил се смятаха за истински шик преди няколко десетилетия. Но сега значението им е напълно неразбираемо, а за зониране на стая има десетки много по-стилни опции, които не изискват сериозни разходи.

Снимки в масивни рамки

Истинска анти-тенденция от последните години е принтът върху платно, поставен в луксозна рамка. Обикновено този декор изглежда много нелепо, прави целия интериор по-тежък и не позволява на окото да си почине. Отлична алтернатива са плакати в леки, незабележими рамки, които се вписват в интериора и разкриват хобитата и вкусовете на жителите на апартамента.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Копринено спално бельо

Да, този материал определено не може да се нарече евтин, но спалното бельо от коприна е напълно непрактично. Неприятно е да се спи върху него, не абсорбира потта, остава влажно дори в горещ и сух ден. Ако искате комплектът да издържи много години, обърнете внимание на комплектите от памук и лен. Те са по-здрави и изглеждат много по-модерни.

Изкуствени цветя

Може би няма интериор, в който пластмасов букет да изглежда хармонично. Освен това такива цветя са колектор за прах, който много хора забравят да почистват редовно. Модерна алтернатива са сухите цветя. Букети от лавандула, памук изглеждат стилни, служат повече от година и правят стаята уютна.

Липсва ви комфорт в дома - променете интериора

Хаотични колекции

Ако имате хоби, опитайте се колекцията да изглежда спретнато и стилно, в противен случай планините от плочи, книги, фигурки ще направят пространството небрежно и ще бъдете представени като патологичен събирач, който не може да се раздели с нещата или да организира тяхното съхранение.

Разнообразие от кърпи

Цветната тъкан бързо губи цвета си, а „веселите“ кърпи създават визуален шум в банята и развалят интериора. Откажете се от варианти с цветя, животни или ярки щампи, а пухкавите обикновени кърпи могат да се превърнат в алтернатива, която органично ще се впише в помещението и няма да отвлича вниманието.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес