Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да направите преди лягане, за да бъде успешен следващия ден?

04 октомври 2024, 21:30 часа

Всеки от нас се стреми новият ден да носи късмет, радост и хармония. Замисляли ли сте се обаче, че утрешният успех може да зависи от това как ще прекарате последните си часове преди лягане? Оказва се, че има определени ритуали, които ще ви помогнат да се подготвите за предстоящия ден, като изчистите ума и тялото си от натрупаната негативност.

 

Пречистване с вода: как да освежите тялото и ума си

Още: Защо температурата ни се повишава по време на сън?

Измиването на лицето с хладка вода преди лягане помага да отмиете негативността, натрупана през деня, и да освежите лицето си. Ако имате време, вземете душ, който не само ще освежи тялото ви, но и ще проясни ума ви. За да засилите ефекта, опитайте да направите топла вана за крака с морска сол. Това ще успокои нервите ви и ще ви подготви за сън.

 

Перфектното събуждане: персонализирана нощна постелка

Представете си сутринта, когато се събудите, сложите краката си върху меко пухкаво килимче и усетите приятна топлина и комфорт. Такива малки неща задават тона за целия ден. Килимът по поръчка пред леглото ви е нещо повече от декоративен елемент. Той ще се превърне в символ на началото на нов ден, пълен с енергия и позитивизъм.

Още: От колко часа сън се нуждаят хората над 65 години?

 

Светлина от свещи: настроение за най-добро

Свещите са не само атрибут на романтична вечеря, но и чудесен начин да се заредите с положително настроение преди лягане. Вечерта изгасете лампите, запалете няколко свещи и се насладете на меката им топла светлина. Това ще ви помогне да се отпуснете и да се съсредоточите върху приятните мисли.

 

Още: Спането през деня е полезно: учените са шокирани от обяснението

Внимание към храненето: какво трябва и какво не трябва да се прави преди лягане

Леката закуска може да бъде здравословна, но се опитайте да избягвате тежки храни и напитки с високо съдържание на захар. Добър избор е чаша топло мляко, което ще ви помогне да се отпуснете и да се настроите за спокоен сън. Въпреки това е по-добре да не приемате храна в леглото - нека спалнята ви остане място, свързано изключително с почивка и сън.

 

Значението на комфорта: спално облекло

Спалното бельо, одеялата и килимите също играят роля – те трябва да са меки и уютни, за да се чувствате защитени и удобни.

Можете да спите без дрехи, тъй като събуждането винаги е прераждане и човек идва на този свят гол. Затова е по-добре да спите без дрехи, покрити с най-приятното одеяло или чаршаф.

 

Прекъсване на връзката с външния свят: сбогом на джаджите

Изключете всички устройства поне няколко часа преди лягане, дайте възможност на мозъка си да се отпусне и да се изключи от информационния шум. Ако искате да четете, изберете лека литература или просто слушайте музика без думи - това ще ви помогне да се настроите за спокоен сън.

 

Обобщавайки: мисли за доброто

И накрая, преди да си легнете, опитайте се да се съсредоточите върху положителните аспекти на деня си. Помислете какво ви направи щастливи, какво проработи и какво искате да подобрите утре. Ако имате неразрешени въпроси или проблеми, опитайте се психически да се настроите към благоприятното им разрешаване.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес