Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В много нервен мач с 9 картона: Лудогорец излъга Левски насред „Герена“ (ВИДЕО)

01 октомври 2023, 22:46 часа • 6951 прочитания

Лудогорец победи Левски в дербито на 12-ия кръг на Първа лига. Шампионите се наложиха над домакините с минималното 1:0 в много нервен мач с 9 жълти картона.

Единственото попадение в срещата падна в средата на първата част и бе дело на Руан Крус. Столичани имаха много добра възможност за изравнително попадение, но ударът на Рикардиньо срещна гредата.

Левски допусна ранен гол

Двубоят стартира доста оспорвано като двата тима си размениха по няколко много добри ситуации за гол, но до такъв не се стигна. Все пак Лудогорец поведе след 25 минути игра. Якуб Пьотровски изведе отлично Руан Крус в наказателното поле на Левски и той с удар в близкия ъгъл се разписа за 1:0.

❌⚽"Левски" и "Лудогорец" завършиха при резултат 0:1. Единственото попадение бе дело на Руан Секо в 25-ата минута #ВсичкиЗаедно #ЛевскиЕВечен #ВиеЩеЯПревърнетевЛегенда

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Sunday, October 1, 2023

Секунди след това Бърнард Текпетей бе ударен с бутилка, хвърлена от сектор „В“ на стадион „Георги Аспарухов“. До края на първото полувреме не паднаха повече попадения и двата тима се оттеглиха на почивката при преднина за 12-кратния шампион.

Рикардиньо не успя да накаже Лудогорец 

След почивката Левски опита да вдигне оборотите и да затрудни съперника си. В 62-ата минута „сините“ бяха много близо до изравнително попадение, но ударът с глава на Рикардиньо срещна левия страничен стълб на вратата на Симон Слуга. До края на мача двата тима си размениха по още няколко добри ситуации, но до ново попадение така и не се стигна.

Важни три точки 💪 💪 Край на мача. Победа за Лудогорец с 1:0 ⌨️ Какво се случи по време на мача 👉...

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Sunday, October 1, 2023

След успеха си Лудогорец влезе в шестицата на Първа лига като заема 6-то място с 20 точки. Левски са четвърти с 22. Лидер е тимът на Локомотив Пловдив, който е с 29.

По-рано днес пък Локомотив София спъна Черно море по пътя към върха в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес