Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боримиров: Ако Левски не се ръководеше правилно, нямаше да имаме толкова добри показатели

17 юли 2024, 19:04 часа • 1114 прочитания

„Ако Левски не се ръководеше правилно, нямаше да имаме толкова добри показатели“. Това заяви изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров пред колегите от „Gospodari.com“. Той коментира финансовото положение на клуба, който доскоро бе заплашен от фалит.

Даниел Боримиров бе категоричен, че в следващите дни Левски ще изчисти и задълженията си към Столична община. Той допълни, че основната цел пред ръководството на „сините“ е финансовото оздравяване на клуба, а след това – надграждане.

Финансово оздравяване, за да може да се надгражда

„Съумяхме да платим главницата към НАП. В следващите няколко дни ще изчистим и тази към Столична община. Ще приключим с тези дългове, защото те носят лихвите. Имаме разсрочено плащане за следващите три години и лихвите, които остават по тези задължения, е нужно да ги покрием. Правим всичко възможно това да се случи, но при нас стъпките са малки и не искаме да правим големи крачки за да не се спънем“.

„Вече имаме шест нови футболисти, на които ще им трябват минимум 1-2 месеца, за да се обиграят. Вече е необходимо да мислим не да продаваме, за да оцеляваме, а може би през зимата да привлечем още един-двама, които да подсилят отбора, да станем още по-добри, по-конкурентоспособни и през лятото да играем в евротурнирите. Най-вече Левски да се бори за спечелването на шампионската титла и Купата на България“.

„Искаме финансово да оздравим клуба, за да може после да надграждаме. Неминуемо задълженията, които Левски е натрупал, тежат на бюджета. Желаем отново да си възвърнем името на честен и коректен платежоспособен клуб. В момента има някакво недоверие от хората към нас. Ако клубът не се ръководеше правилно, нямаше да имаме толкова добри показатели и да чистим задълженията“, каза Боримиров.

ОЩЕ: Боримиров: Знаем как се свири за Лудогорец, създадоха си организация в БФС (ВИДЕО)

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес