Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Тексас: Мажоретка сбърка кола, отговорът - стрелба по нея

20 април 2023, 07:38 часа
Реклама

На паркинг в Тексас мъж е стрелял по две мажоретки, след като едната от тях по погрешка се опитала да влезе в грешната кола, предаде АФП.

Стрелецът е произвел няколко изстрела по младите жени, като е ранил тежко едната, съобщава местната полиция според БГНЕС.

Стрелбата се случи няколко дни след като чернокож тийнейджър беше застрелян в Мисури, след като позвънил на грешен звънец, а млада жена беше застреляна в щата Ню Йорк след неправилно паркиране.

В Тексас четири мажоретки са използвали паркинга на магазин за хранителни стоки, за да се придвижат с кола до тренировка. Те са се върнали да вземат автомобилите си след полунощ.

Хедър Рот каза, че е излязла от колата на приятелката си, отишла е до автомобила, който е смятала за свой, и е отворила вратата, преди да разбере, че вътре седи мъж. След това се върнала в колата на приятелката си.

"Виждам, че човекът излиза от пътническата врата, а аз спускам прозореца и се опитвам да се извиня. Той просто вдигна ръце нагоре, а след това извади пистолет и започна да стреля по всички нас", каза тя.

25-годишният заподозрян, Педро Телло Родригес, е арестуван и обвинен в смъртоносно поведение и е възможно да му бъдат повдигнати и други обвинения, съобщиха от полицейското управление в Елгин.

Една от мажоретките, идентифицирана от местните медии като Пейтън Уошингтън, "е получила сериозни наранявания и е транспортирана до болницата с хеликоптер", съобщиха от полицията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес