Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тошко Йорданов: ГЕРБ и ПП страдат от една и съща болест - мислят, че са център на Вселената

04 юли 2024, 20:42 часа
Реклама

„Естествено, че не сме се отказали.“ Така Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ отговори в студиото на „Лице в лице“ по bTV на въпроса дали ако партията му получи третия мандат, ще направи опит за съставяне на правителство.

„Така е и правилно. Едни нови избори ще възпроизведат същата ситуация, с някакви малки изключения, и ще трябва пак да се подходи по същия начин“, допълни Йорданов.

Още: Тошко Йорданов: Третият мандат е „преговаряне на неутрален терен“

„Доста тъжен опит на човек, който установи, че не може да доминира над останалите“. По този начин Тошко Йорданов коментира идеята на лидера на ГЕРБ за промяна в Избирателния кодекс – по модела, който съществува в Гърция – първият да получи всичко, да му се подарят един брой депутатите и просто да управлява.

„В крайна според сметка пропорционалната избирателна система, когато нямаш абсолютно мнозинство, си принуден да имаш партньори, съюзници. И това с разговори, а не с позицията "Аз съм първи“, посочи депутатът от „Има такъв народ“.

Още: "Не си подаваме топката": ИТН и Радев обсъдиха президентска република и експертен кабинет (СНИМКИ)

„ГЕРБ и ПП страдат от една и съща болест. Те мислят, че са центъра Вселената и те могат да направят тона. Тук става дума за его“, допълни още той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес