Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън призна: Провалих се по време на дебата с Тръмп

04 юли 2024, 19:52 часа
Реклама

Президентът Джо Байдън призна, че се е провалил по време на дебата срещу Доналд Тръмп миналата седмица. Той обаче се опита да успокои свои ключови съюзници и обеща да продължи да се бори в предизборната надпревара.

Още: Джо Байдън: Не напускам надпреварата, ще се боря докрай

Пред американска радиостанция 46-ият президент на САЩ заяви, че е допуснал грешка със слабото си представяне, но призова избирателите да го оценяват по работата му досега. Забавените реакции на американския президент, по време на дебата с Тръмп, засилиха призивите към него да се откаже от надпреварата, пише NOVA.

Още: Поуката от 1968: Как Байдън все пак може да победи Тръмп

Екипът на президента опита да обясни представянето му на унизителния дебат с натоварен график. За три седмици Байдън прекоси Атлантическия океан два пъти за срещи с чуждестранни лидери и след това отлетя от Италия до Калифорния за събитие за набиране на средства за кампанията си. Самият Байдън също обвини умората за представянето си в дебата. "Не бях много умен", каза той. "Реших да обиколя света няколко пъти, не знам колко часови зони смених". Президентът се обвини, че не е послушал служителите си - "върнах се и почти заспах на сцената". И добави, че това не било извинение, а обяснение.

Още: Глас от лагера на демократите: Байдън трябва да отстъпи, Камала Харис е единственият ни шанс

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес