Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на американската авантюра: Александър Везенков напуска НБА

04 юли 2024, 21:11 часа
Реклама

Българската баскетболна звезда Александър Везенков слага край на американската си авантюра. Спортист номер 1 на България напуска НБА след само един сезон, за да се завърне в клуба, който го издигна до върховете на европейския баскетбол - Олимпиакос.

След един сезон: Александър Везенков напуска НБА

Ръководството на Олимпиакос най-после предложи договор, който да удовлетвори исканията на Александър Везенков. Двете страни вече са си стиснали ръцете, а сделката е определяна за най-големия трансфер в Европа.

Везенков се завръща в Олимпиакос

Везенков, който стана MVP на Евролигата през 2023 година, избра да опита късмета си в Лигата на извънземните през миналото лято. Той обаче така и не успя да пробие в състава на Сакраменто Кингс, където треньорът Майк Браун почти не му даваше игрови минути.

Александър Везенков

Трансферната сага около Александър Везенков

След сезон, изпълнен с контузии и разочарования, Везенков бе изправен пред това да търси друго продължение на кариерата си. Той участва в разменна сделка с Торонто Раптърс, като първоначално се очакваше Везенков да играе за американския тим през новия сезон.

Сега обаче стана ясно, че Везенков се е разбрал с бившия си клуб Олимпиакос, като се чака да бъде освободен от Торонто Раптърс, за да може да финализира трансфера си в Олимпиакос. Съществува риск сделката да пропадне, ако Торонто откаже да освободи Саша.

Какво предложи Олимпиакос на Везенков?

Иначе Везенков получи колосално предложение и от друг гръцки тим - Панатинайкос, но българинът предпочете да се завърне в Олимпиакос, с който стигна до финал в Евролигата. Договорът на Везенков с Олимпиакос ще бъде 4-годишен за 14 млн. евро.

ОЩЕ: Везенков: Контузиите спряха прогреса ми, взех правилно решение да играя в НБА (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес