Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Девет ранени при стрелба на абитуриентски бал в Тексас

24 април 2023, 05:35 часа
Реклама

Девет тийнейджъри са били простреляни по време на парти след абитуриентски бал в Джаспър, Тексас, което ще доведе до засилено полицейско присъствие в гимназията в града тази седмица, съобщиха официални лица.

Нито една от огнестрелните рани не е била животозастрашаваща, се казва в изявление на шерифската служба на окръг Джаспър, в което се посочват малко други подробности за стрелбата в Джаспър, градче с население около 7 200 души, разположено на около 215 км североизточно от Хюстън.

Пострадалите са откарани в две болници, съобщиха от офиса на шерифа, без да съобщават броя на стрелците.

"Разследването продължава и в момента се разпитват хора, които представляват интерес за полицията", се казва в изявлението.

Жертвите са на възраст от 15 до 19 години, съобщи телевизионната новинарска служба KBMT-KJAC.

Директорът на Независимия училищен окръг Джаспър, Джон Сейболд, обеща пълно съдействие на правоохранителните органи при разследването, "за да бъдат изправени извършителите пред правосъдието".

"През тази седмица ще има много по-голямо присъствие на органите на реда, за да се гарантира безопасността на учениците, както и консултанти, които ще бъдат на разположение на всички ученици, които се нуждаят от тяхната помощ", се казва в изявлението на Сейболд, цитирано от местните медии.

Преди седмица четирима души бяха застреляни, а 32-ма ранени на парти за рожден ден "Sweet 16" в Алабама. На петима заподозрени са повдигнати обвинения в убийство при тази стрелба.

Огнестрелните оръжия са се превърнали във водеща причина за смъртта на децата и тийнейджърите в САЩ, надминавайки автомобилните катастрофи, съобщиха миналата година от Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

ОЩЕ: Абитуриенти останаха без шофьорски книжки след дрифтене

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес